PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Error fatal

L’Atlètic d’Escaldes i la UE Engordany queden eliminats de la Copa Constitució per alineació indeguda

Per David Sansaloni

A l’esquerra, els jugadors de l’Atlètic d’Escaldes i, a la dreta, els jugadors de la UE Engordany, celebren un dels gols aconseguits a la Copa.
A l’esquerra, els jugadors de l’Atlètic d’Escaldes i, a la dreta, els jugadors de la UE Engordany, celebren un dels gols aconseguits a la Copa. | FAF

Els pronòstics es van acabar complint, tal com estava previst, i ahir es va fer oficial l’eliminació tant de l’Atlètic d’Escaldes com de la UE Engordany de la Copa Constitució en caure en una vulneració de la normativa de competició, com és l’alineació indeguda. Tot i que ja era ben sabut que ambdós equips havien fet disputar, en els seus respectius duels de vuitens de final, jugadors que havien sigut sancionats la temporada passada a la Copa, va ser el Comitè de Competició qui va acabar de confirmar aquest fet ahir al migdia. L’organització, vinculada a la Federació Andorrana de Futbol (FAF), però d’operativa individual, va acceptar els recursos imposats per l’FC Pas de la Casa i l’Atlètic Amèrica, i ambdós equips ja estan oficialment en la següent fase.


De la mateixa manera, una vegada corroborades les sancions del Comitè, la FAF va reflectir els nous resultats, on ja es pot veure que, a diferència de l’inicial 2-1 en l’Atlètic d’Escaldes-FC Pas de la Casa i l’1-4 entre el CF Atlètic Amèrica-UE Engordany (que donava el passi als quarts de final als dos equips de la Lliga Multisegur), ara destaquen el 0-3 a favor de l’FC Pas de la Casa i el 3-0 favorable al CF Atlètic Amèrica.


Cal recordar que aquest fet va venir donat, en primer lloc, per l’alineació del barceloní Víctor Alonso per part del vigent campió, l’Atlètic d’Escaldes, perquè no es va tenir en compte que el migcampista arrossegava una sanció d’un partit el curs passat, quan defensava la samarreta de l’FC Santa Coloma. D’altra banda, Josele Aguilar va ser el protagonista per part de la UE Engordany. El jugador, que també va comptar amb minuts en aquests vuitens de final, també arribava amb la motxilla carregada, en aquest cas amb un partit de sanció de l’any passat i, a més a més, el davanter va ser un dels destacats en marcar un gran gol contra l’Atlètic Amèrica.


Tanmateix, la jornada va tenir cabuda per a una altra alineació indeguda, que en aquest cas passarà desapercebuda, ja que l’FC Encamp va fer jugar Rodrigo Valera, sancionat la campanya passada quan formava part de l’Extremenya. No obstant això, els encampadans no van poder superar l’eliminatòria, en caure per 4-2 davant la UE Sant Julià. Aquests no van apel·lar al Comitè de Competició, però sí que van rebre una sanció de 100 euros per vulnerar l’article 55.2 de la normativa vigent, com que no van disposar d’un entrenador titulat, i aquesta multa s’incrementarà, per cada jornada, en un 10% sobre la base de l’anterior.

 

Els quarts, aquest diumenge

 

Amb tot solucionat, un total de vuit equips es veuran les cares aquest diumenge per disputar els quarts de final. Per una banda del quadre, el Ranger’s FC i l’FC Pas de la Casa lluitaran per un lloc a les semifinals (16.00 hores al CE la Massana), igual que el CF Atlètic Amèrica, que s’enfrontarà a l’FC Santa Coloma (12.00 hores al CE la Massana).


Per l’altra part, una UE Sant Julià en hores baixes es mesurarà amb el ressorgit Inter d’Escaldes (12.00 hores al Centre d’Entrenament de la FAF), mentre que el quadre el tancarà el duel que es podrà veure entre l’FC Ordino i la Penya Encarnada (16.00 hores al CE de la FAF).

 

 

 

Les claus

 

  • Atents: Ni la UE Engordany ni l’Atlètic d’Escaldes no van estar prou atents al fet de si algun jugador arrossegava una sanció anterior. Un fet que han acabat pagant car, quedant eliminats.

 

  • Apel·lació: L’FC Pas de la Casa va tenir clar des d’un primer moment que anaven a apel·lar al Comitè de Competició l’alineació indeguda. Des del CF Atlètic Amèrica va haver-hi una votació prèvia.

 

  • Decisió: Des del CF Atlètic Amèrica van decidir apel·lar, finalment, basant-se en què ells sí que havien respectant les sancions, prescindint d’homes clau, com Andrés Briñez i Isaac Caracuel.

 

  • Aprenentatge: Amb dos equips de Primera Divisió d’Andorra fora de la Copa Constitució per alineacions indegudes, la situació viscuda serviria de precedent perquè els clubs no tornin a caure.

 

 

El projecte esportiu dels escaldencs dependrà del paper que es pugui fer a la Lliga Multisegur

 

L’Atlètic d’Escaldes ha rebut l’eliminació de la Copa Constitució com una gerra d’aigua freda. Els escaldencs no podran revalidar el títol que van aconseguir l’any passat, tot i tenir una plantilla perfectament capaç d’aspirar a tot, a causa d’un error humà propi. La situació ha sorprès més d’un aficionat, i sobretot jugadors, que han vist com després de guanyar el seu partit de vuitens no poden continuar a la competició, deixant-ho tot al paper que es pugui fer a la lliga.

 

 

L’equip continua en primera posició a la Lliga Multisegur amb 32 punts, havent recollit nou victòries, cinc empats i cap derrota, sent l’únic equip invicte del campionat. Amb un projecte esportiu dissenyat per aconseguir títols, amb noms com l’extricolor Martí Riverola, el primer ja s’ha escapat, i de quina manera. Així doncs, el campionat domèstic serà el que determini l’èxit o el fracàs dels escaldencs. Per darrere tenen l’Inter d’Escaldes, que ha ressorgit amb Otger Canals a la banqueta, amb 28 punts, igual com l’FC Santa Coloma, també amb 28. Amb la Copa oblidada, el títol de lliga s’ha establert com a principal objectiu.

PUBLICITAT
PUBLICITAT