PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El comboi lliura la mercaderia d’ajuda humanitària per a Ucraïna

Els voluntaris destinen el matí per fer el triatge dels productes

Per Laia Bautista

Un moment de l’entrega del material humanitari a l’entitat polonesa.
Un moment de l’entrega del material humanitari a l’entitat polonesa. | Creu Roja Andorrana

La mercaderia del comboi impulsat per la ucraïnesa i gerent del Club Energy, Irina Palyushok, amb col·laboració de la Creu Roja Andorrana i els Bombers d’Andorra, es va entregar ahir a la tarda a la Creu Roja de Polònia. Tot i que l’hora d’arribada va ser una mica més tard del que s’havia previst en un principi, el director general de la Creu Roja, Jordi Fernández, va indicar que «al final no teníem gaire pressa», ja que van destinar tota la jornada d’ahir per poder entregar tot el material a l’entitat polonesa.

Així doncs, els voluntaris van destinar el matí d’ahir per organitzar el material abans de fer el lliurament al magatzem corresponent. «Vam fer la tria per separar els medicaments dels productes per a nadons», va assenyalar Fernández, qui va asseverar que els voluntaris estaven «plens d’energia» i «il·lusionats»  ajudant per la causa humanitària.

Després de 53 hores de viatge, els voluntaris van poder fer nit a una hora de Cracòvia. L’oficial de Bombers, Òscar Llovera, va explicar que «anem amb molta il·lusió i molta alegria i orgullosos de fer aquest comboi, però crec que el més dur ens falta ara: quan arribem i veiem tota la situació real que està vivint al poble ucraïnès». Al seu torn, la impulsora de l’ajuda humanitària, Irina Palyushok, va manifestar que, tot i el cansament acumulat del viatge, «la gent està molt contenta i molt animada», i va compartir la mateixa visió que Llovera assenyalant que «el primer que sentirem serà emoció i molta pena per tota la gent». Tanmateix, va manifestar les seves ganes de poder quedar-se una estona amb els refugiats «per poder ajudar-los i acompanyar-los en aquests moments tan complicats repartint una mica d’alegria i d’il·lusió». 

Palyushok va aprofitar per llençar un missatge d’agraïment envers totes les persones i voluntaris que han aportat i han col·laborat en la recaptació de productes humanitaris per als ucraïnesos.

Per la seva banda, Jorge Perez, responsable dels centres de dia de la Creu Roja i voluntari del comboi, aprofitant que tenia uns dies de vacances, va detallar que aquest viatge ha estat una «experiència única», «molt enriquidora», «molt gratificant» i «molt important» pel que fa al «sentiment de col·laboració de la societat andorrana». Isaac, un bomber voluntari, va afegir que tot i que ja fan una feina social al Principat, «poder participar en aquesta acció humanitària és trist, però molt gratificant». Com a anècdota, va explicar que en un moment del viatge els va seguir un vehicle francès, el qual va interessar-se per la tasca i va oferir-los més material.

D’altra banda, la Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD) va manifestar a través d’un comunicat el seu alineament amb Govern en la condemna de la invasió de Rússia a Ucraïna i van donar suport al posicionament del país enfront el conflicte. A més, van notificar que la junta directiva de la FAAD ha aportat una dotació de 500 euros per ajudar als ucraïnesos. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT