PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ajuda humanitària arriba avui a la frontera

Fernández comunica que el comboi ha fet nit a una hora de Cracòvia

Per Laia Bautista

Un moment de l’aturada del comboi dels sis vehicles amb ajuda humanitària, ahir al vespre.
Un moment de l’aturada del comboi dels sis vehicles amb ajuda humanitària, ahir al vespre. | Creu Roja Andorrana

El comboi d’ajuda humanitària impulsat per la resident ucraïnesa i gerent del Club Energy, Irina Palyushok, arribarà avui a la frontera de Polònia amb Ucraïna. El director general de la Creu Roja Andorrana, Jordi Fernández, va comunicar que ahir a la tarda es va prendre la decisió de fer nit abans d’arribar al destí a causa del tràfic dens i del cansament acumulat dels voluntaris, després de pràcticament no haver dormit la nit anterior.

En aquest sentit, va voler puntualitzar que la decisió la van prendre quan es trobaven a una hora de la ciutat de Cracòvia. «Ens hem anat reemplaçant els uns amb els altres a mesura que anàvem fent les parades, de tal manera que els tres xofers que portàvem per cada vehicle ens permetessin fer el mínim de parades possibles», una situació que va obligar els voluntaris a descansar als vehicles, va explicar. El tràfic dens que van trobar-se ahir a la tarda i que va alentir «bastant» el ritme del viatge, va ser un afegit més per prendre la decisió. Així doncs, fer nit va permetre als voluntaris recuperar forces per poder fer l’entrega del carregament d’ajuda humanitària avui a la ciutat polonesa de Przemysl amb la Creu Roja polonesa i ucraïnesa. Tanmateix, Fernández va indicar que van buscar un hotel que disposés de pàrquing «per poder protegir tota la mercaderia que portem als vehicles». A banda del cansament, el director de la Creu Roja va destacar el «molt bon ambient» de tots els voluntaris i va voler traslladar la «il·lusió» que comparteixen, perquè «cada vegada estem més a prop d’aconseguir donar tota aquesta mercaderia». 

Tres famílies ateses
Pel que fa a la situació al Principat, la ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés va comunicar que el ministeri va rebre des de dimecres tres demandes més de tres famílies ucraïneses amb referents al país. A més, també va anunciar que la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ja s’ha reunit amb el cònsol honorari d’Ucraïna a Andorra, Antoni Zorzano, i amb altres persones del país que estan aportant diners a la causa humanitària. Finalment, va recordar que ja existeix un marc legal per poder ajudar a les persones refugiades per un conflicte bèl·lic i que el Govern ha creat un decret de seguiment per poder regular el més ràpid possible la situació al país d’aquestes persones, oferint-los una targeta sanitària i de resident perquè puguin funcionar correctament al Principat.

20.000 euros per Ucraïna
En un altre sentit, la col·laboració dels socis i donants de Càritas parroquial d’Escaldes-Engordany ha permès a Càritas Andorrana fer un primer enviament de 20.000 euros per ajudar a pal·liar la crisi humanitària provocada per l’agressió militar de Rússia contra Ucraïna. Amb aquesta aportació inicial, l’objectiu serà satisfer necessitats essencials dels ucraïnesos vulnerables durant els desplaçaments per fugir de les zones de conflicte. La campanya de recaptació en favor d’Ucraïna continua oberta i es poden fer donatius a través de la web de Càritas Andorrana o bé per transferència als comptes existents en totes les entitats bancàries, segons van comunicar des de l’ANA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT