El Saló del Videojoc d’enguany va cloure ahir amb la visita d’unes 3.000 persones i es consolida com un acte «molt esperat» pels joves del país. Així ho va manifestar la representant d’esdeveniments d’Andorra Telecom, Inés Martí, hores abans de la clausura. A més, va afegir que de totes les zones i plataformes, la realitat virtual, el sim racing i els simuladors han estat les estrelles de l’edició, juntament amb l’estrena mundial del Gran Turismo 7 que va coincidir amb l’obertura del saló divendres passat.
Així, des d’Andorra Telecom van fer un balanç «molt satisfactori» respecte a com s’han desenvolupat els tres dies de l’esdeveniment. «Aquest any teníem un repte important que ha estat el control de l’afluència per la covid i la veritat és que s’ha assolit», va explicar Martí. En aquest sentit, va posar en relleu «la comprensió i la paciència del públic assistent», especialment el dissabte a la tarda quan es van arribar a formar llargues cues per poder accedir al recinte a causa de l’aforament limitat a 400 persones.
Pel que fa als campionats de videojocs, un total de 346 persones es van inscriure entre els 15 tornejos que es van dur a terme al llarg dels dies del saló, una xifra que des d’Andorra Telecom van considerar com a «important» i que demostra que «encara hi ha un esperit competitiu al país», fet que van assegurar que «és una iniciativa molt consolidada al Principat i que moltes persones esperen».
L’edició d’enguany ha comptat amb les consoles de la Play Station 5 i la Xbox Series X –productes que no han sigut fàcils d’aconseguir– i una gran varietat de videjocs del moment per a diferents edats com el Fortnite, una zona d’Among Us i el Gran Turismo 7, entre d’altres. Ara bé, l’èxit ha recaigut en els jocs de realitat virtual com el Beat Saber, The Playroom i l’experiència Richie’s Plank Experience; a més dels simuladors de conducció de competició professional de l’ACA eSports.
Pel que fa a l’edició del 2023, l’empresa de telecomunicacions va indicar que esperen que «sigui sense mascareta i sense passaport covid» perquè torni a recuperar-se la «normalitat» i així s’arribi a «molta més gent».
Una de les novetats de l’edició van ser les xerrades de conscienciació, les quals tot i que van tenir una afluència «fluixa» des d’Andorra Telecom van fer saber que continuaran insistint en aquest format per alertar a les famílies sobre les «fortaleses i amenaces dels videojocs».
Andorra Telecom encabeix una ‘demo’ d’un joc de tres andorrans
El Saló del Videojoc d’enguany va acollir la presentació de la demo del videojoc de plataformes Project Waves creat per tres andorrans: el programador del joc Alex Ramos, el dissenyador artístic Pau Marin i la tècnica Cristina Hernández. Entre tots tres formen la recent empresa Angel Swing Studio, pionera en el mercat del disseny de videojocs indie al Principat. Segons va informar Hernández «el saló ens ha ajudat a promocionar-nos i a donar-nos a conèixer a escala nacional» tot i que va indicar que tenen dificultats per rebre suport per tirar endavant el projecte. La responsable d’esdeveniments d’Andorra Telecom, Inés Martí, va manifestar que «ens ha fet molta il·lusió tenir-los aquí» i va afegir que «si Andorra es vol posicionar en el món dels videojocs i eSports, entre tots, hem de donar un cop de mà a les persones que desenvolupen prototips o que poden aportar en aquest àmbit». D’altra banda, l’empresa andorrana ja ha desenvolupat des de fa un any un joc totalment funcional per a mòbil d’expansió ambientat en l’Atlantis, però, malauradament encara no l’han pogut llençar al mercat.