PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sis vehicles amb roba, menjar i medicines viatjaran fins a Ucraïna

La recolecta privada impulsada per Palyushok sortirà dimecres cap a la frontera amb Polònia

Per Laia Bautista

Un moment de l'últim dia de la recollida al Club Energy.
Un moment de l'últim dia de la recollida al Club Energy. | I.P.

El comboi privat impulsat per la gerent del local Club Energy, Irina Palyushok, sortirà el pròxim dimecres d’Andorra cap a la frontera entre Polònia i Ucraïna. Segons va comunicar Palyushok a EL PERIÒDIC, un total de sis vehicles –un tràiler gran, un camió mitjà, tres furgonetes i un autobús– plens de roba, menjar i medicaments arribaran als ucraïnesos de cara el divendres. «Seran 35 hores de viatge que es faran sense parar», va puntualitzar. 

«M’ha sorprès que la gent és bolqués tant en ajudar. Pensava que com a molt podria emplenar una furgoneta i, finalment, hem aconseguit sis vehicles de grans dimensions», va detallar Palyushok i va afegir que tot i que «s’han ofert molts conductors», tenen la intenció que hi hagi uns tres xòfers per a cada vehicle, per poder fer l’enviament directe. 

Cal recordar que el primer comboi de subministraments d’Andorra cap a Ucraïna va sortir el divendres a la matinada impulsat per la iniciativa privada de l’empresària Montse Cardelús. L’acció va ser emprada per la Creu Roja Andorrana, la qual també col·labora amb la iniciativa de Palyushok.

En un altre sentit, la gerent del Club Energy va anticipar que «segurament hi haurà una segona remesa» de cara a finals de mes amb l’objectiu d’anar enviant subministraments periòdicament fins que millori la situació al seu país.

Pel que fa als productes, la roba ha estat el que més han portat els voluntaris, va indicar Palyushok, fet pel qual van haver de comunicar per les xarxes socials i al mateix local que ja no era necessària per aquest primer enviament. «No podem enviar tot el primer comboi de roba i, ja que hem aconseguit sis vehicles, la meitat seran de roba i l’altra de productes per a sobreviure», així com d’higiene íntima i de bebès.

Ciutadans solidaris
En el darrer dia de la recol·lecta per al primer enviament de productes cap a Ucraïna, el conseller del Comú d’Encamp de Recursos Humans i de Sistemes de la Informació, Eric Alguacil, va apropar-se a portar productes de primera necessitat. «La meva família i jo ho hem fet de tot cor, perquè considerem que és una situació injusta la que estan vivint els ciutadans ucraïnesos. Així que ajudarem en tot el que puguem», va comunicar Alguacil, afegint que, per a ell, el conflicte armat «no és una guerra pròpiament dita, ja que no hi ha un interès concret, sinó que és una agressió militar, gratuïta i unilateral, de Rússia a Ucraïna». 

Tanmateix, dues educadores de l’escola Bressol Dames de Meritxell van apropar-se a dur els productes que van fer arribar els pares dels alumnes del seu centre. Per últim, l’empresa Marsupiand ubicada a la zona de Riveraygua i Travesseres de la capital, també va col·laborar amb la iniciativa privada de Palyushok amb l’aportació de més d’una desena de motxilles recaptades. 

Residents russos inicien una recollida de firmes en contra de la guerra a Ucraïna i la russofòbia
La comunitat russa d’Andorra va iniciar fa pocs dies una recollida de firmes en contra de la guerra a Ucraïna i la russofòbia a través de la plataforma Change.org, en la qual manifesten que estan «en contra de la guerra iniciada per Putin» i condemnen de manera rotunda «les accions del president rus» a Ucraïna. A més, fan un reclam al respecte envers els russos que s’oposen a Putin i a la guerra. «Mereixem ser respectats i considerem inacceptable la discriminació dels nostres fills i de les nostres famílies només pels nostres orígens», detallen a la petició. D’altra banda, també van informar que han firmat i estan d’acord amb el contingut de la petició Alto a la guerra amb Ucraïna! (www.change.org/NetVoyne), la qual ja acumula gairebé més d’1.180.000 firmes. L’objectiu d’aquesta és fer una crida a totes les persones que vulguin formar part del moviment en contra de la guerra, oposant-se a ella, a més de demostrar «al món sencer que a Rússia hi havia, hi ha i hi haurà persones que no acceptaran la mesquinesa perpetrada per les autoritats, que han convertit a l’Estat i al poble rus en un instrument dels seus crims». Des de la iniciativa recorden que volen salvar la vida tant de ciutadans de Rússia com d’Ucraïna. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT