PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Simulacre de facturació i controls de seguretat a l’aeroport de la Seu

El Govern i els aspirants a la concessió de l’heliport visiten els terrenys de la Caubella

Per El Periòdic

Un moment del simulacre de facturació i controls de seguretat a l’aeroport de la Seu, ahir.
Un moment del simulacre de facturació i controls de seguretat a l’aeroport de la Seu, ahir. | Govern d\'Andorra

El Govern va informar que ahir es va realitzar un simulacre amb passatgers a l’Aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell previ a l’entrada en funcionament de les línies regulars. Es tracta de les denominades proves de càrrega, que serveixen per comprovar que el circuit dissenyat des de l’arribada dels passatgers a l’aeroport fins a l’embarcament funciona de manera correcta. En total, una trentena de persones van prendre part en el simulacre en el paper de passatgers. Així, van haver d’efectuar el procés de facturació de l’equipatge –de mà o embarcat–, emissió i recollida dels tiquets i passar per la zona dels controls de seguretat. A banda d’aquests passatgers, hi va participar també personal de facturació de la companyia Air Nostrum i efectius tant de la Guàrdia Civil com de l’empresa que s’encarregarà del control dels equipatges.

Tant des del Govern com des d’Aeroports de Catalunya es considera que el simulacre va ser un èxit i tot està preparat per a l’inici dels vols regulars el mes vinent. Tal com ja va avançar el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, Air Nostrum oferirà la connexió entre l’Aeroport d’Andorra-La Seu i l’Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas a partir del 17 de desembre. Hi haurà un vol en ambdues direccions cada divendres i diumenge i s’estudia la possibilitat que en dies concrets (com per exemple les festes nadalenques) aquests s’adeqüin segons la demanda.

D’altra banda, representants d’empreses operadores d’heliports i aeroports, operadors aeris, constructors i consultors especialitzats en aviació van visitar durant aquesta setmana el terreny on s’ubicarà l’heliport nacional d’Andorra, al Pla de la Caubella. Una vintena de persones d’11 d’empreses diferents, potencials concursants per a la concessió d’aquesta infraestructura, van assistir a les visites guiades, acompanyats de tècnics del Ministeri de Presidència, Economia i Empresa, del Ministeri de Territori i Habitatge, de l’estació d’esquí i del Comú de la Massana. El bitllet té un preu a partir de 59 euros, i es pot adquirir a través del web d’Iberia, que utilitza l’eina internacional OneWorld i s’hi té accés des de qualsevol lloc del món. A més, es pot comprar com a destinació final o combinar-ho com a escala per arribar a una altra destinació final. Durant les visites, es va presentar el terreny i es van identificar les àrees que han format part dels estudis previs, com són l’impacte acústic, els geotècnics, les estimacions de costos de moviments de terra i les dades meteorològiques específiques. Aquesta documentació també s’ha posat a disposició a tots els aspirants a la licitació. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT