PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Procicat posposa la trobada per avui, però manté el confinament

Andorra detecta 24 nous contagis en les últimes hores i hi resten 333 casos actius

Per El Periòdic

La frontera hispanoandorrana.
La frontera hispanoandorrana. | Maricel Blanch

El Procicat –òrgan que reuneix tècnics de les conselleries catalanes de Salut i Interior– continua analitzant les propostes per flexibilitzar algunes restriccions anti-Covid a partir del pròxim dilluns, 1 de març. Estava previst que anunciés la seva decisió ahir, però a primera hora del dia el Govern va decidir ajornar-la fins, possiblement, avui. Es repeteix la situació de la setmana passada, quan també es preveia que s’anunciessin els canvis dijous però el Procicat va voler prendre’s unes hores més per analitzar les dades epidemiològiques i no va anunciar res fins divendres. El Govern estudia flexibilitzar alguna de les restriccions que afecten el comerç. El sector comercial no essencial, obligat a tancar els caps de setmana, i els centres comercials, tancats tota la setmana, podrien ser alguns dels que resultin beneficiats per l’alleujament, tot i que sigui parcial de les mesures. El que ha quedat fora del debat són les mesures de mobilitat, que quedarien com estan (toc de queda, tancament perimetral de Catalunya i confinament comarcal).

La decisió del Procicat vindrà determinada per les reticències dels epidemiòlegs i metges a relaxar les mesures i per la mala evolució de l’indicador de la velocitat de contagi del virus, que fa dies que està a l’alça. Un element que valora positivament el Procicat és que l’administració de les vacunes està sent efectiva per reduir els casos, sobretot a les residències i entre els sanitaris. La previsió, atenent les declaracions dels responsables de Salut, és que hi hagi alguna petita mesura de relaxació i que s’aixequi alguna restricció, però no serà cap canvi radical. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va apuntar que possiblement s’optarà per «donar aire» als sectors més ofegats per les severes restriccions imperants des del 7 de gener.

 

Actualització sanitària

Pel que fa a Andorra, Salut ha detectat 24 nous positius de coronavirus en les darreres 24 hores, elevant la xifra total fins a 10.799. El nombre d’altes ha augmentat fins a arribar a les 10.356, i en aquests moments resten 333 casos actius per la Covid.19. Les defuncions es mantenen en 110.

La pressió al sistema hospitalari ha augmentat respecte a la d’aquest dimecres amb dos nous hospitalitzats. Així, 12 persones resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i set persones més es troben a la Unitat de Cures Intensives, sis de les quals requereixen ventilació mecànica. A la planta Covid-19 habilitada al Cedre continua sense haver-hi cap pacient ingressat.

La població escolar té tres aules estan sota vigilància activa parcial i 22 en vigilància passiva. Cal destacar que en aquests moments no hi ha cap aula confinada totalment.

PUBLICITAT
PUBLICITAT