PUBLICITAT

Ajona contempla tancar el parc d’animals com a opció «extrema»

Apunta que fins al tancament hi ha altres opcions com la readaptació de l’espai com a centre de recuperació

Per Irene Mas Fàbrega

Alguns dels animals que viuen al parc.
Alguns dels animals que viuen al parc. | El Periòdic

El nou plantejament que el director de Naturlandia, Xabier Ajona, fa del parc, contempla la opció «extrema» de tancar la zona destinada als animals. Així ho va explicar ahir a EL PERIÒDIC. Ajona va considerar que «el concepte de parc que tenim avui és obsolet». A banda d’això, creu que la zona destinada als animals presenta una limitació d’espai. 


Així, va constatar la necessitat de, davant les dues qüestions presentades, plantejar un «canvi d’enfoc»: «És evident que una opció, que no té per què ser la que s’apliqui ja que és extrema, seria la del tancament, però fins al tancament poden haver-hi altres opcions intermèdies com la readaptació de l’espai a un centre de reproducció d’espècies amenaçades, o a un centre de recuperació d’animals que hagin patit algun tipus d’accident, maltractament, etc. i que es poguessin recuperar aquí».


En aquest sentit, va explicar que aquestes són algunes de les opcions que en algun moment s’han posat sobre la taula però que formen part de la «fase d’anàlisi del parc, igual que qualsevol altra de les activitats que s’ofereixen a Naturlandia».


En la mateixa línia, va explicar que s’han establert alguns contactes amb l’administració pel replantejament que s’està treballant del parc. Així, va apuntar que «el Govern ha mostrat una mica la seva predisposició a col·laborar en tot el que ens pugui fer falta per trobar una solució adient per tothom».

Concepte de parc «desfasat»

Xabier Ajona va concretar que un dels problemes més grans pel que es refereix a la relació entre la cura dels animals del parc i les seves instal·lacions és l’espai del que es disposa. En aquest sentit, va aportar que si el parc es muntés de nou a l’actualitat, «les dimensions serien més grans, no s’utilitzarien tancats de fil ferro sinó que es buscarien recursos que simulessin obstacles geogràfics i es procuraria que tot fos molt més natural en general». Així, va posar d’exemple el parc d’animals de Cabárceno, a Cantàbria, on «veus els animals en semi llibertat i on cada espècie d’animal compta amb moltes hectàrees d’espai per moure’s. Aquí no disposem d’aquest espai per poder desenvolupar un parc d’aquesta mena.

Cura dels animals

El nou director de Naturlandia va explicar, també, que el parc d’animals ha tingut episodis complicats relacionats amb els animals al llarg dels anys. Tot i així, va apuntar que «han estat episodis puntuals» i va considerar que actualment «el parc té un equip de gent motivada i formada per desenvolupar la seva tasca. En aquest sentit, els animals dins de l’espai que tenen estan en molt bones condicions a nivell de cures. De fet, per això hi ha hagut el naixement de quatre cries d’ós de cop. També recentment han nascut cadells de linx i de mufló. Els animals, si no estan ben cuidats, no es reprodueixen en captivitat». 

Campanya d’estiu a Naturlandia

La part anomenada: Cota 2.000 de Naturlandia, reprèn la seva activitat avui, després d’estar tancada gairebé tres mesos a causa dels criteris que va establir el Govern per fer front a la pandèmia i evitar-ne l’expansió. En aquest sentit, Ajona va explicar que aquesta reobertura servirà per veure i analitzar el comportament de les persones que hi accedeixin en relació al seguiment de les mesures de seguretat i per establir criteris concrets per a la futura reobertura de la Cota 1.600, on normalment s’acumula més gent a l’estiu. Tot i així, va comentar que ja s’està treballant en l’ampliació de la terrassa del restaurant i que es plantegen mesures generals que giren al voltant, sobretot, d’evitar les aglomeracions i de la desinfecció de zones i materials comunitaris.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT