PUBLICITAT

La directiva de la FAF decidirà en junta si Gea recupera el càrrec

El secretari general pot tornar a l’ens després que hagi sortit en llibertat provisional sense mesures cautelars

Per Miquel López-Egea

El secretari general de la Federació Andorrana de Futbol intervé durant l’assemblea ordinària de l’any 2018.
El secretari general de la Federació Andorrana de Futbol intervé durant l’assemblea ordinària de l’any 2018. | FAF

El secretari general de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), Tomàs Gea, pot recuperar el càrrec que va deixar d’exercir quan va ingressar en presó preventiva després de l’esclat de l’Operació Cautxú, acusat d’administració deslleial, apropiació indeguda, blanqueig de capital i frau a la CASS. Malgrat aquesta important victòria personal, haurà de ser l’actual junta de l’entitat qui doni el sí definitiu a recuperar la seva feina. 

Després que tant Gea com l’extresorer de la mateixa entitat, José García, recuperessin la llibertat de manera provisional dijous, ara, el secretari general podria tornar a ostentar el càrrec, ja que la batlle va decidir no imposar mesures cautelars. Cal recordar que es trobava en arrest domiciliari des del juliol després que hagués sortit de la presó per problemes de salut i aquesta situació no es podia allargar més de quatre mesos. A diferència del cas de l’expresident de la FAF, Víctor Santos, no hi ha constància que se l’hagi prohibit apropar-se a la seu de la federació situada al carrer Batlle Tomàs número 4 d’Escaldes-Engordany. Per aquest motiu, en el cas que decidís recuperar el càrrec, que sembla que ara per ara és la seva voluntat tal com ha pogut saber EL PERIÒDIC, haurà de ser la nova junta qui decideixi ratificar-lo en un càrrec que ocupa, en funcions, Teresa Figueras. 

L’entitat es va assessorar jurídicament per veure quins eren els passos que havien de fer amb la seva llibertat

Segons va explicar el president de la FAF, Fèlix Álvarez, «quan ens vam assabentar de la notícia, vam contactar amb ell i ens va demanar que deixéssim passar les vacances», de manera que «després de festes, ens podrem asseure a parlar del tema». Això serà el dia 7 de gener, dia que la FAF torna en ple funcionament, ja que les seves oficines estan tancades des d’ahir per vacances. 

En aquest aspecte, Álvarez va considerar que «tothom donava per suposat que havia de tornar però ningú va comptar amb la seva opinió» i per tant «ara no farem res, esperarem que passin les vacances». Tot i això va fer èmfasis en el fet que «un cop coneguda la notícia i vist que la secretaria del batlle no ha imposat mesures cautelars, vam assessorar-nos jurídicament per veure els passos que havíem de fer». Per tant, «el següent pas serà que junta ho valori i accepti el seu retorn». En aquest sentit, ara caldrà veure quina decisió pren aquesta que, en cas d’optar per no mantenir-lo en el càrrec, hauria d’indemnitzar-lo, ja que ara mateix, s’ha de tenir en compte la presumpció d’innocència.

Rodrigo mantindrà el càrrec com a director tècnic de l’entitat si Gea torna finalment a la federació

Per un altre costat, Álvarez es va manifestar a títol personal: «Si surt en llibertat provisional i sense mesures vol dir que fins ara és innocent fins que es demostri el contrari i, per tant, no hi ha cap impediment perquè torni en el càrrec». També va subratllar que «els seus anys a la federació avalen la bona feina que ha fet», encara que va reiterar que «és una opinió personal» i que «caldrà veure què en pensa la resta».

Si Gea finalment torna a la seva feina, David Rodrigo, que en teoria ja hauria acceptat substituir a Gea, mantindrà la seva condició de director tècnic de l’ens.

Rodrigo i Chato, els dos noms

Cal recordar que David Rodrigo va ser escollit per ocupar el càrrec el passat 13 de desembre després que la junta directiva li hagués ofert perquè era la persona que millor encaixava en el perfil. La notícia sortia amb polèmica perquè Rodrigo té condició d’encausat per l’Operació Cautxú i, per tant, una possible reincorporació de Gea també tindrà aquesta situació. 

La decisió va ser presa per unanimitat després que la junta hagués treballat de valent per trobar una persona que pogués ocupar el càrrec i de fet, un dels noms que sonava era el de Salus Chato, exsecretari d’Estat d’Economia, que va ser destituït per incomplir amb el càrrec, ja que va seguir exercint com a observador de la UEFA tot i no poder-ho fer. Ha estat un altre home de l’esport qui l’ha substituït: Èric Bartolomé.

PUBLICITAT
PUBLICITAT