PUBLICITAT

Andorra la Vella

Moren pare i fill en l'accident de moto de l'avinguda Salou

L'home, de 45 anys, no ha pogut superar les greus ferides que es va fer en el sinistre

Per Lídia Raventós, Meritxell Prat

La motocicleta accidentada.
La motocicleta accidentada. | ANNA GINESTÀ

El pare del noi que va perdre la vida en l'accident de moto que hi va haver ahir al vespre a l'avinguda Salou ha mort també, aquest matí, a l'hospital de Nostra Senyora de Meritxell. L'home, de 45 anys i que el moment de l'incident conduia la motocicleta, s'hi trobava ingressat des d'ahir a la nit després del sinistre que li va provocar ferides molt greus. Segons han confirmat des del centre mèdic, el seu estat era molt greu i malgrat que se'l va intervenir quirúrgicament no va poder refer-se de les ferides i ha mort avui a primera hora. La previsió és que al llarg d'aquest matí es practiquin les autòpsies tant al pare com al fill.

Cal recordar que ahir a la nit ja es va certificar la mort del menor de 16 anys com a conseqüència d'un greu accident de circulació que va tenir lloc a l’avinguda Salou, a l’alçada d’una gasolinera d’Andorra la Vella. El jove, de residència portuguesa, anava de passatger en una motocicleta juntament amb el seu pare que va resultar greument ferit i va ser traslladat a l'hospital de Nostra Senyora de Meritxell. El sinistre es va produir quan, per causes que es desconeixen, el vehicle va topar contra el lateral dret de la via (en sentit sud).

La Policia ha obert una investigació sota secret de sumari i ahir barallava diverses hipòtesis. Una d’elles és que hi pugui haver un segon vehicle implicat que s’hauria donat a la fuga. Minuts mes tard, va transcendir que els agents tenien com a mínim un testimoni dels fets i que aquest podria ser el mateix conductor del turisme. 

Intent de reanimació 

En rebre l’avís, vora les 20:00 hores, els equips d’emergència i diverses dotacions policials es van traslladar d’immediat al llocs dels fets i van intentar reanimar la víctima, que va perdre la vida en el moment de l’impacte. Pel que fa al progenitor, que conduïa la motocicleta, [en el moment de tancar l’edició] estava en estat crític i es temia per la seva vida. 

Minuts després de l’accident, es va haver de desviar el trànsit en direcció a Sant Julià per l’interior de la benzinera perquè els sanitaris poguessin practicar els treballs de reanimació i atendre a tots els afectats.

Més successos mortals  

L’accident d’ahir no és el primer succés mortal que copsa el Principat. El passat 14 de gener, un home de 64 anys i de nacionalitat andorrana va morir en un accident de moto a la C-14, al punt quilomètric 128 al terme municipal de Bassella (Alt Urgell). Els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís cap a les 12:00 del migdia. El motorista va sortir de la via i inicialment va resultar ferit greu. Un helicòpter medicalitzat el va traslladar a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida i allà és on posteriorment va morir. 

Tanmateix, el passat 6 de gener, un motorista de 57 anys va morir a la carretera en perdre el control de la motocicleta i topar contra la barrera protectora de la calçada a la carretera CG-2 en direcció a Escaldes. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT