PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El rastrejador de la millor oferta de carburants

Eric Risco crea un comparador dels preus que s’actualitza cada dia

Per E.J.M.

Imatge de la pàgina web ‘www.andocarbur.com’.
Imatge de la pàgina web ‘www.andocarbur.com’. | El Periòdic
Heu d’omplir el dipòsit del vehicle i voleu trobar la benzinera amb el combustible més barat? Des de fa unes hores es pot consultar a la pàgina web ‘www.andocarbur.com’, una eina en línia creada pel programador informàtic Eric Risco que, sempre amb l’ànsia de saber més, ha experimentat amb noves tecnologies informàtiques. «És una tecnologia que es diu Node.js, utilitza la base de dades MongoDB i la pàgina web està feta amb AngularJS», ha especificat Risco.
 
«Aquestes tecnologies són molt potents i estan fetes per obtenir moltes dades. Primer vaig pensar en la meteorologia, però navegant per les pàgines de Govern vaig trobar en el web d’Energia els preus dels carburants de totes les estacions del país». Amb aquesta troballa, Risco ha programat durant aquest estiu una pàgina web en què diàriament, cada matinada, les dades s’actualitzen a la base de dades i l’usuari pot consultar els preus de cada jornada. L’historial dels imports encara no és disponible per als navegants de la nova pàgina ‘www.andocarbur.com’.
 
A més de treballar com a programador, Risco estudia un màster en informàtica i és jugador del VPC i ara li queda poc temps per seguir desenvolupant el projecte. El pròxim pas, però serà «crear una aplicació per a Android i iPhone», que ja té bastant avançada.
 
Amb aquesta iniciativa, Risco no ha buscat ànim de lucre. «Ara mateix, tant l’aplicació com la base de dades estan en un servidor gratuït, i si moltes persones ho consulten a la vegada pot ser que vagi lent. Si tota la ciutadania d’Andorra ho mirés alhora el servidor cauria, però no crec que passi», afirma.
 
A la pàgina web, a més dels preus de totes les benzineres desglossats en gasolina sense plom 95, gasolina sense plom 98, gasoli, gasoli de calefacció i gasoli plus, també s’indica amb pictogrames els serveis de cada estació de servei –per exemple, si té cafeteria, servei de rentat de vehicles, assistència mecànica i supermercat–, l’horari d’obertura i, mitjançant l’eina Google Maps, la situació exacta de cada benzinera. «El programa ho fa de forma automàtica: busca els preus i la informació de l’estació i, a partir de l’adreça publicada a la pàgina web del Govern, la consulto a la base de dades de Google i em dóna una coordenada de longitud/latitud per posicionar l’estació al mapa», explica.
 
Un rastrejador que Risco anirà perfeccionant i que aviat estarà disponible als mòbils. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT