PUBLICITAT

Malestar entre els candidats de la CASS pel resultat dels comicis

  • Argumenten que Llobet va ser l'única que va tenir accés als interns del centre penitenciari
  • Creuen que igual que es van recollir els vots a la presó es podria haver fet a l'hospital o al Govern
IAGO ANDREU
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Les votacions de la CASS celebrades dilluns passat al Centre Cultural La Llacuna. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El nou consell d'administració de la CASS començarà el seu mandat sota l'ombra del dubte. Diversos candidats del col.legi d'assalariats veuen irregularitats en el procés electoral que va culminar amb les eleccions de dilluns passat, uns comicis amb una participació molt baixa i uns resultats molt ajustats. L'elecció de Rosa Llobet i els vots dels interns del centre penitenciari estan al centre de la polèmica.

El dia de les eleccions, per tal que els interns poguessin exercir el seu dret a vot, es van recollir els sufragis del centre penitenciari de la Comella. Aquesta possibilitat està permesa segons el reglament, sempre que siguin els interns els que ho demanin --de la mateixa manera que un intern de l'hospital ho podria demanar--. I aquí és on comença la polèmica. En primer lloc, diversos candidats se senten molestos perquè no se'ls va informar que existia la possibilitat de demanar que els presos o els malalts de l'hospital puguin votar sense desplaçar-se al Centre Cultural La Llacuna. També lamenten que no es comuniqués als candidats que algun intern de la presó havia demanat exercir el seu dret de vot.

Un altre punt central de les queixes dels candidats és que no tots tenien el mateix accés als interns del centre penitenciari que van exercir el dret de vot. I és que una de les dues guanyadores del col.legi dels assalariats, Rosa Llobet, és treballadora del centre penitenciari i aquest fet, pensen molts dels candidats, crea una desigualtat.

Ja la nit electoral la candidata dels Verds al col.legi d'autònoms i empresaris i presidenta del partit, Antònia Escoda, va criticar que es donés més facilitat de vot als reclusos que, per exemple, als residents al Pas de la Casa, que s'han de desplaçar obligatòriament a Andorra la Vella per emetre el seu sufragi. Dimecres va ser el també candidat Pere Blanch qui va insinuar que hi havia hagut tracte de favor durant la campanya i va titllar Llobet de "representant dels reclusos de la presó" al consell d'administració de la parapública. Escoda i Blanch van ser els primers d'expressar un malestar que --en major o menor grau-- també comparteixen els candidats Oscar Garcia, Eva Choy, Neus Cervera i Salustià Chato.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT