PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Detenen a Espanya a una trentena de ciberdelinqüents que també van actuar a Andorra

Han estafat més d’un milió d’euros a diverses víctimes de 18 països, entre els quals es troba el nostre país

Per El Periòdic

Un agent de la Guàrdia Civil treballa amb un ordinador per detectar ciberestafes.
Un agent de la Guàrdia Civil treballa amb un ordinador per detectar ciberestafes. | Guardia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut en diferents localitats espanyoles entorn una trentena de persones, en el marc de l’operació Osgiliath, per estafar més d’un milió d’euros a diverses víctimes de 18 països, entre els quals es troba Andorra. Així, el cos ha assenyalat, mitjançant un comunicat, que dos dels caps del grup han estat arrestats a Barcelona i Getafe.

En les metodologies d’aquesta banda, s’ha apuntat que feien servir el frau del CEO, una modalitat en què els estafadors truquen a un establiment fent-se passar per responsables de l’empresa o proveïdors donant dades reals i apressen els treballadors perquè facin una transferència amb tots els diners de l’establiment als quals tinguin accés. D’altra banda, també s’ha comprovat que es feien passar per companyies reals anunciant vehicles de motor, maquinària agrícola i habitatges de lloguer vacacional, sense tenir cap d’aquests productes.

Cal destacar que els agents han intervingut un total de 153 comptes bancaris, i han pogut recuperar gairebé 115.000 euros d’entre el més d’un milió que s’ha arribat a estafar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT