El restaurant Beç manté la seva presència a la Guia Michelin, reafirmant la posició que ja ocupava dins la categoria d’establiments recomanats. La nova edició de la guia arriba amb una novetat per al país: Les Pardines Restaurant s’incorpora a la llista de locals classificats com a “recomanables”.
Amb aquesta incorporació, Andorra suma un total de sis restaurants dins d’aquesta categoria. La guia també continua comptant-hi el restaurant Kökosnøt, que figura amb la menció “tancat temporalment per trasllat”.
En declaracions a l’Agència de Notícies, el xef del Beç, Rodrigo Martínez, ha celebrat que el país continuï acumulant reconeixements. Segons afirma, “és bo que vagin arribant aquestes distincions al país”, i ha recordat que “les recomanacions són els restaurants que estan a punt per rebre una estrella Michelin”.
Rodrigo Martínez subratlla que les recomanacions anticipen futures estrelles i reflecteixen l’esforç constant del sector gastronòmic andorrà
Pel que fa a les estrelles, el Principat manté una única distinció, la que ostenta el restaurant Ibaya, situat a Soldeu. A la gala celebrada a Màlaga, i que també premiava establiments de l’Estat espanyol, es van concedir 25 estrelles a restaurants debutants, 5 a locals que ja en tenien una —i que ara en sumen dues—, i es van confirmar les distincions als 16 restaurants que conserven tres estrelles.
Martínez ha remarcat que “la restauració del país porta molts anys de treball”, però que l’impuls cap a la qualitat “té poc temps”. Ha afegit que “trigaran encara en arribar les estrelles i les recomanacions, però ho faran”, destacant l’esforç que estan fent cuiners, restauradors i empresaris.






