Tot i que Andorra era una candidatura molt potent, l’ACB no va poder dir que no al pla sanitari proposat per València de cara a acollir la fase final de la Lliga. En aquest sentit, segons les declaracions de José Puentes, director d’Operacions i Relacions Institucionals del València Basket a diversos mitjans locals, «nosaltres no només donem suport a una ciutat i a unes instal·lacions, sinó que en bolquem en crear una situació de bombolla, una petita ciutat dins d’una ciutat per protegir els habitants».
Així, primer de tot, l’Alqueria, on es realitzaran els entrenaments, comptarà amb un centre mèdic avançat amb l’objectiu, segons Puentes, que «es pugui tractar allà mateix, reduint al màxim les visites als hospitals i les clíniques» i de fet, hi haurà unitats mèdiques amb oftalmòlegs, podòlegs, otorrinos, i metges d’urgència, a més de quatre boxes i un centre amb unitats de ressonància magnètica per evitar el trasllat a l’hospital. Així mateix, en cas d’haver de requerir assistència sanitària, també hi ha un hospital a menys de dos quilòmetres i es vol que les farmàcies de la zona estiguin obertes durant les 24 hores.
En aquesta línia, l’ACB serà qui s’encarregarà del protocol sanitari pel que fa a les proves o els tests però igualment, el projecte inclou el control de temperatura a les portes d’accés.
Vestuaris adaptats
Encara que no s’ha definit com es distribuiran els vestidors, el projecte ofereix la possibilitat que cap equip l’hagi de compartir. Als ja existents de la Fonteta, hi ha els de l’Alqueria, que estan a pocs metres i fins i tot, hi ha la possibilitat que alguns equips prefereixin tornar als hotels després dels entrenaments, sense canviar-se, evitant exposar-se al virus.
En aquest context, serà molt important el tema dels desplaçaments. Es preveu que els clubs es puguin traslladar des dels hotels fins a les seves instal·lacions amb els seus autobusos. «En el cas dels equips canaris, nosaltres posarem els autobusos quan arribin a l’aeroport, i fins que acabin la competició», assenyalava Puentes.
Quant a l’allotjament, les més de 500 persones que es mobilitzaran, s’allotjaran molt a prop de les instal·lacions i en total es necessitaran uns 10 hotels, però potser seran menys. Aquest aspecte, per tant, servirà també per reimpulsar l’economia local, ja que molts hotels tornaran a obrir després d’un període d’ERTO.
Una altra de les novetats importants és que l’agenda d’entrenaments, organitzada per l’ACB, serà equitativa per a tots els equips i sempre hi haurà quatre pistes habilitades a l’Alqueria, a part de la Fonteta. «S’ha de recordar que fins i tot l’NBA està buscant una fórmula similar per poder tornar a competir a una sola seu, sens dubte, mirant València per veure com ho estem organitzant i si en alguna cosa els podem ajudar, ho farem, com també faríen al revés», assegurava Puentes.
Els patrocinadors andorrans
A cada enfrontament i gràcies a l’acord entre Movistar i la Lliga Endesa, hi haurà la possibilitat de canviar alguns espais publicitaris locals per donar cabuda als patrocinadors propis de cada club, de manera que això farà que tinguin visibilitat i, per tant, els patrocinadors del MoraBanc Andorra, també tindran el seu espai televisiu durant l’esdeveniment.