Les Finals de la Copa d’Europa 2022 ja tenen lloc i data. Seran a Grandvalira del 14 al 20 de març del pròxim any. El circuit continental aterrarà a Andorra per competir en la cita final tant en homes com en dones. Soldeu-El Tarter acollirà en aquestes finals de les disciplines de descens, supergegant, gegant i eslàlom, completant fins a vuit curses.
La Copa d’Europa masculina començarà al desembre i, abans d’arribar a Andorra, haurà passat en diferents disciplines per les estacions de Zinal, Saint-Moritz, Santa Caterina, Gurgl, Berchtesgaden, Wengen, Tarvisio, Spindleruv Mlyn, Vaujany, Saalbach, Garmisch Partenkirchen, Reiteralm, Kvitfjell i Oppdal.
En dones, la competició europea començarà a finals de novembre a Funäsdalen, i continuarà a Trysil, Kvitfjell, Zinal, Andalo, Skiworld Ahrntal, Val di Fassa, Orcières-Merlette, Meringen-Hasliberg, St. Anton, Zell am See, Sarntal, Maribor, Kopaonik, Crans Montana i Bad Wiessee, abans d’arribar a Andorra al mes de març.
Fa més de 10 anys que Andorra, amb el compromís conjunt de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) i Grandvalira, va iniciar un treball constant i ferm per la internacionalització de la seva oferta esportiva d’alt nivell en el món de l’esquí. Amb les del 2022, serà la quarta vegada que Grandvalira rebi unes Finals de la Copa d’Europa, després del 2014, 2015 i 2018. Abans, l’estació havia rebut les Copes d’Europa del 2008, 2009, 2010, 2011 i 2013, a més de les Copes del Món femenines del 2012 i 2016 i les Finals de la Copa del Món del 2019.
El director d’alpí de la FAE, Max Tissot, va mostrar la seva satisfacció davant l’organització d’un campionat d’aquesta magnitud al país: «Valorem molt positivament aquestes Finals. Sempre està molt bé tenir aquestes competicions internacionals a Andorra. A la nostra programació es posa un objectiu en concret, i ens toca el cor poder competir a Andorra a les nostres pistes». D’altra banda, va destacar la importància que té per als esquiadors del país poder gaudir d’aquesta edició al Principat. «Per a l’staff tècnic i l’equip és una motivació, però per als corredors és un objectiu pel qual lluitaran tot l’hivern, amb totes les ganes per competir a casa. Ens hem de ficar pressió per ser uns representants d’alt nivell, anant a buscar un resultat important, tipus top 10 que ja vam assolir el 2018 amb Joan Verdú en descens», va afirmar.
A més, Tissot va explicar que el campionat ajuda a preparar-se per al futur en l’àmbit d’organització: «Tot això és un procés de cara als Mundials, per mantenir-se al dia, per ser cada cop més bons a nivell organitzatius, d’afinar detalls i trobar els ajustos més bons possibles».