Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

Andorra entra a l’Associació Internacional de Parcs Científics

Aquesta entitat global impulsa polítiques, programes i serveis d’alt valor afegit per a empreses i emprenedors

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va signar ahir a Màlaga l’entrada d’Andorra Recerca + Innovació a la International Association of Science Parks and Areas of Innovation (IASP). La inclusió en aquesta entitat serveix per avançar en els preparatius del districte tecnològic que treballa el Govern i permet que el Principat entri en aquesta xarxa que impulsa polítiques, programes i serveis d’alt valor afegit per a empreses i emprenedors. En aquest sentit, Gallardo va destacar que «l’acord també ens ajudarà a enllestir les bases del districte tecnològic i d’innovació que projectem» i ha de permetre, entre d’altres, «proporcionar entorns que millorin una cultura d’innovació i creativitat, facilitar la creació de nous negocis mitjançant mecanismes d’incubació i spin-off, i accelerar el creixement de les petites i mitjanes empreses. Aquesta entitat reuneix milers d’empreses innovadores i institucions de recerca a tot el món i facilita la internacionalització de les empreses residents. És una gran oportunitat que hem de saber aprofitar». 

Per la seva banda, la directora general de la IASP, Ebba Lund, va recordar que «la nostra xarxa està present a 77 països i és molt important aquest acord perquè, per una banda, Andorra es podrà beneficiar de tot el que li podem aportar, però també nosaltres aprendrem del que està passant en innovació al Principat». 

En la mateixa línia, el gerent d’Andorra Recerca + Innovació, Marc Pons, present en el moment de la signatura, va explicar que «l’entrada ens permet connectar-nos amb els diferents parcs científics i àrees d’innovació del món, alhora que ens ofereix el suport de l’associació i dels seus grups de treball en la definició i evolució del nostre projecte a Andorra». 

 

El model andorrà

L’acte de signatura coincideix amb la invitació que va rebre el ministre per participar al foro Transfiere, el principal esdeveniment de R+D+i del sud d’Europa en coneixement científic i tecnològic, que promou la innovació i connecta ciència i empresa. En aquesta edició hi participen més de 600 empreses, 400 grups d’investigació, 70 universitats i més d’una quarantena de fons d’inversió. Gallardo va exposar el model andorrà en innovació, digitalització i diversificació econòmica. 

A la mateixa jornada de treball, el ministre de Presidència, Economia i Empresa també va mantenir reunions amb el president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, el subsecretari de Ciència i Innovació del govern espanyol, Pablo Martín, i el director del Málaga Tech Park, Felipe Romera. 

 

Polo Digital, Rayo Verde i Giants

D’altra banda, Gallardo va aprofitar el desplaçament a la ciutat andalusa per conèixer de primera mà el Polo Nacional de Continguts Digitals, que té la funció d’accelerar idees, projectes i empreses tecnològiques. Un centre adreçat principalment a start-ups i emprenedors que promou les iniciatives tecnològiques, l’aprenentatge avançat i els projectes transmèdia. 
Així mateix, va vistitar les instal·lacions de Rayo Verde, que és l’espai d’emprenedoria, tecnologia i coneixement que acull les empreses més innovadores del Parc Tecnològic d’Andalusia en col·laboració amb la Universitat de Màlaga. Per últim, va mantenir una sessió de treball amb la direcció del Giants, un dels equips d’esports electrònics més importants del moment que han mostrat el seu interès pel desenvolupament d’aquest sector a Andorra. 

En el decurs del seu desplaçament, el ministre va ser entrevistat per diversos mitjans de comunicació com Canal Sur, El Español, el Independiente, Onda Cero i Rádio Televisión de Málaga, on va aprofitar per explicar els principals projectes andorrans i les oportunitats que ofereix el país, segons va informar l’Executiu. 

Comparteix
Publicitat
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu