Search
Close this search box.
Meritxell Prat

La quota mensual dels Serradells s’incrementa un 46% en dos anys

Pagar mes a mes o fer-ho un cop l’any pot comportar una diferència de fins a 90 euros

Els usuaris del Centre Esportiu dels Serradells, a la capital, fa temps que han d’assumir augments en la quota i de ben segur que la majoria són ben conscients de l’últim increment al qual han hagut de fer front des del gener d’aquest any, quan el comú liderat per Conxita Marsol va aplicar uns preus públics nous que mantenen la tendència a l’alça. A més, des del 2017, malgrat que els increments són globals a totes les tarifes, la corporació ha apostat per beneficiar aquells qui paguen quota anual en detriment de la penalització que reben els usuaris que paguen mensualment. 

Així, si es fa un repàs a les tarifes, es pot veure que l’abonament complet anual d’adult ha passat de 279 euros el 2016, als 360 del 2018 (+29%), mentre que el complet mensual d’adult ha passat dels 23,25 euros del 2016 als 34 del 2018, el que representa un creixement del 46%. En aquest sentit, cal tenir present que mentre el 2016 al cap de l’any no hi havia diferència entre el que es pagava al cap de l’any tan si era quota anual com mensual, aquest any aquelles persones que paguin mes a mes hauran d’abonar 48 euros més que si ho fessin en un sol pagament.

Abonament familiar 

Pel que fa a l’abonament complet familiar, presenta una evolució semblant. La tarifa anual ha passat de 498 euros el 2016, a 630 el 2018 (+26,5%) i la mensual presenta una variació del 44,6%, pujant de 41,5 a 60 euros. Això fa que aquest any, els usuaris de quota mensual acabaran pagant 90 euros més que els qui tinguin la quota anual.

 

La política de preus del comú penalitza aquelles persones que decideixen pagar la quota mensualment

D’altra banda, pel que fa a l’abonament aquàtic anual per a adults, actualment costa 255 euros, un 28,8% més que els 198 que costava el 2016. En el cas de la tarifa mensual, s’ha apujat un 39,3%, passant de 16,50 a 23 euros. En aquest cas la diferència entre pagar mensualment o anualment, és la més reduïda de totes: 21 euros. 

En el cas de l’abonament aquàtic familiar anual, ha passat de 360 a 450 euros (+25%) en dos anys i la quota mensual de 30 a 44 euros (+46,7%) en el mateix període. Aquí, la diferència al cap de l’any és de 78 euros.

Altres col·lectius 

La corporació també ha apujat tarifes als altres col·lectius. En el cas dels infants, els augments es van aplicar tant el 2017 com el 2018, de manera que, per exemple, l’abonament complet infantil costa ara un 20% més que el 2016 (de 120 a 144 euros) i el complet mensual s’ha apujat un 36% (de 10 a 13,60 euros).

Si es mira les tarifes per als padrins, la situació és una mica diferent. El 2017 se’ls van mantenir les tarifes del 2016, però aquest any han tingut una rebaixa. L’abonament complet anual ha disminuït un 11,11%, el complet mensual un 2%, l’aquàtic anual és un 20,3% més barat i l’aquàtic mensual presenta una rebaixa del 13%.

Malestar 

Les noves tarifes han generat cert malestar entre alguns usuaris que han lamentat que es penalitzi la quota mensual, ja que moltes famílies no poden fer front, de cop, a un pagament de més de 600 euros. A més d’haver d’assumir un altre any un nou increment de preus. 

El comú va justificar el canvi de tarifes del 2017 per equiparar-se als centres privats

Cada vegada que es canvien les tarifes i toca assumir un increment la decisió comporta certa controvèrsia. El 2017 ja es va produir aquesta situació i en aquell moment l’equip de govern local va defensar-se argumentant que les tarifes dels Serradells es trobaven  molt per sota del preu dels equipaments esportius privats.

El cònsol menor, Marc Pons, va remarcar que no es tractava d’una  pujada generalitzada, sinó d’una «regularització dels preus en base al mercat». Així va recordar que els centres esportiu públic van néixer sense que hi hagués oferta privada i segons un estudi comparatiu la tarifa dels Serradells es trobava prop d’un 50% per sota del preu de les empreses del sector.

Davant d’aquesta situació es va recordar la necessitat de fer sostenibles els serveis que ofereix el comú prescindint dels marges comercials, ja que no hi ha intenció de fer negoci. A més, es va explicar que les quotes per als abonats no s’havien regularitzat des de l’any 2010.
 

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu