«Grandvalira és molt més que neu i esquí. Grandvalira és una estació que ofereix infinitat de propostes per a tots els gustos i en qualsevol època de l’any. I l’estiu és un altre moment idoni per gaudir de la muntanya andorrana i de la gastronomia que l’estació proposa també durant els mesos més calorosos de l’any». Sota aquesta premissa, Grandvalira va presentar ahir la seva última campanya a través de la qual pretén convertir-se en un referent de la gastronomia d’alta muntanya.
Un dels restaurants més emblemàtics del domini esquiable és el del refugi del Llac de Pessons. Situat al sector de Grau Roig, a 2.350 metres d’alçada, el restaurant ofereix la millor gastronomia local, amb l’aval dels més de 30 anys d’experiència durant els quals la carta ha evolucionat, obrint-se a la innovació, però sense perdre mai de vista la tradició.
La proposta del restaurant Llac de Pessons, basada en arrossos de muntanya, carns a la brasa i plats típics com l’escudella o el trinxat, es pot gaudir no només durant la temporada de neu sinó també durant la d’estiu, que tot just acaba de començar. Tal com va destacar el director de restauració de Grandvalira-Pas de la Casa-Grau Roig, Carles Jordi, Grandvalira «és un destí gastronòmic durant l’estiu» gràcies a «l’oferta de primer nivell» de les seves propostes, com la del Llac dels Pessons, «un dels punts més emblemàtics de l’estació». Perquè, al seu parer, les vistes des del restaurant al llac que li dona nom són de les més espectaculars que es poden trobar al Principat. «Si a l’hivern impacta el llac glaçat i la blancor de la neu cobrint les muntanyes, a l’estiu no és menys idíl·lica la zona, que es vesteix de verd per fer les delícies dels amants de la natura i de la fotografia», va afirmar Grandvalira en un comunicat.
Precisament per posar en valor la proposta gastronòmica estiuenca del sector de Grau Roig i, concretament, del restaurant Llac de Pessons, es va celebrar ahir una jornada gastronòmica en què una cinquantena de convidats van degustar alguns dels plats d’emblemàtiques marques com Cal Tomàs, Colmado Singular, Ben Fumat, Sauleda i Sandro Dessi. Mentre que la beguda la van posar el celler Casus Belli conjuntament amb altres vins d’Interollinac, i digestius l’Hostia de Magatzems Coma. Pel que fa a l’ambientació musical va anar a càrrec del trio format per Elisa Mas, Marc Riba i Landry Riba, especialistes en actuacions en entorns naturals i de muntanya, que van acompanyar l’àpat amb les seves particulars versions de grans èxits dels anys 80 i 90.
Però la proposta gastronòmica per a l’estiu a Grandvalira és molt més àmplia. A banda del restaurant, l’estació ofereix propostes gastronòmiques de tot tipus i per a tots els gustos.
També en el sector de Grau Roig es troba la clàssica Brasserie Piolet, el lloc ideal per gaudir de la muntanya i de la natura i recuperar les forces després de recórrer la zona. La seva especialitat també és la cuina de muntanya, amb receptes tradicionals en les quals destaquen especialment les carns a la brasa.
Al sector de Canillo destaca el Roc de les Bruixes, un espai familiar i acollidor en què es poden degustar plats com el trinxat dels Pirineus, carns cuinades a baixa temperatura o al grill i postres casolanes.
Totalment diferent és la proposta que arriba des del sector de Soldeu. El Wine & Meat Bar by Jean Leon és un restaurant bistronòmic que ofereix productes d’alta gama, però amb un servei desenfadat i proper. En aquest espai, es poden degustar tant embotits i productes enllaunats premium com carns excel·lents cuinades a la brasa. Tot, maridat amb els millors vins de la marca del Penedès Jean Leon.
En definitiva, propostes per a tots, que permeten gaudir de la muntanya i combinar un bon àpat amb les activitats que Grandvalira ofereix a l’estiu.