El Col·legi Oficial de Psicòlegs d’Andorra (Copsia) no creu que la seva participació en la Cartera de Serveis de la CASS pugui quedar resolta abans de l’estiu. Segons va declarar ahir la seva presidenta, Sílvia Palau, en el marc de la seva visita al CTEO per signar un conveni de col·laboració amb el Govern, malgrat que «estaria bé tancar-ho abans de l’estiu», la realitat és que «tenim previst setembre o octubre, perquè més aviat serà difícil». Sigui com sigui, la presidenta va assegurar que la Cartera de Serveis s’està treballant intensament amb el Govern, apuntant que «tenim una relació molt fluida i estem fent un bon treball en equip».
Pel que fa a les patologies que des del Copsia veuen prioritàries, Palau va incidir que «ens agradaria poder-ho incloure tot», tot i reconèixer que «és evident que entenem la necessitat immediata del país i les limitacions econòmiques». D’aquesta manera, la presidenta va detallar que s’estava fent un treball de tria per tal de «procurar que siguin aquelles patologies que més afecten la societat, tals com depressió, ansietat, l’estrès posttraumàtic o els trastorns de conducta alimentària». Així mateix, també va exposar que la finalitat del projecte és «apropar la societat a la psicologia», essent conscient que «no tothom pot accedir a una sessió».
En darrera instància, Palau va detallar que sí que s’ha decidit el sistema de derivació, que anirà a càrrec de professionals com el metge referent, especialistes referents, pediatres, i psicòlegs que treballen a la Unitat de Conductes Addictives (UCA) i al SAAS. A més, també va detallar que, per part del Copsia, s’ha proposat que els professionals que atendran el servei públic seran els especialistes clínics «per tal d’oferir un bon servei».
Per la seva banda, la presidenta del Col·legi de Dietistes i Nutricionistes d’Andorra (CDNA), Berta Jiménez, va posar de manifest que en el seu cas, encara no han iniciat els contactes per determinar la seva participació en la Cartera de Serveis.