Search
Close this search box.

La disputa per Naturlàndia

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

La compra d’accions de Naturlàndia s’ha allargat fins a finals d’any, segons el Comú lauredià en resposta a la demanda de les empreses que necessiten més temps per optar a l’adjudicació. Mentre els responsables de la corporació local defensen amb força els beneficis que comportarà per a la parròquia el projecte global de Naturlàndia, des d’Amics de la Rabassa la perspectiva és diametralment oposada.

L’entitat creada per frenar les actuacions d’expansió de Naturlàndia, va fer a principi del mes passat un pas endavant en la seva reivindicació pública per aturar l’ampliació de la societat del Comú de Sant Julià de Lòria. Acompanyats per les entitats pro natura ADN, APAPMA i Grup Rocafort, van lliurar a la corporació laurediana un total de 1.386 signatures per demanar que es freni el projecte d’expansió i es declari la Rabassa com a espai protegit.

Pili Pijuan, en representació d’Amics de la Rabassa, va informar que a més de les 1.386 signatures, compten amb el suport de 15 entitats, i amb un centenar de persones de fora del país que no han pogut participar en aquesta recollida, reservada a nacionals.

La disputa ara s’ha elevat de to. Ahir, el cònsol de Sant Julià de Lòria, Josep Pinat, feia públic en una entrevista el seu enuig per una carta que l’associació ecologista ha enviat a National Geographic, a Washington, per demanar que no tiri endavant l’acord que a punt de signar per poder establir una franquícia a Naturlàndia. Pintat no va estalviar crítiques per aquesta actuació, i no va descartar emprendre mesures legals si l’acord no es tanca per culpa del que va qualificat d’«intoxicació». La resposta va arribar ràpid, i des de l’associació s’assegura que tenen la consciència molt tranquil·la perquè el que han fet ha estat només informar a National Geographic del què és Naturlàndia, i «si decideixen que no volen tirar endavant l’acord després de rebre la informació el que es demostra és que el projecte no és respectuós amb el medi ambient».

Sense prendre partida de forma clara, si que sembla que l’interès de National Gerographic és el que menys hauria de preocupar a Amics de la Rabassa, tenint en compte que una empresa d’aquest prestigi internacional està capacitada per avaluar els projectes on hi participa. En canvi, que National Gerographic aterri a Andorra, sigui a la Rabassa o en qualsevol altre projecte del país, no suposa cap mena de perjudici, ens al contrari, suposaria una promoció inestimable. Per això, l’oposició a Naturlàndia s’ha de defensar amb arguments sòlids, i no amb actituds inconsistents..

Per a més informació consulti l’edició en paper.

Altres Editorials
Comparteix
Últimes notícies
Articles d'opinió
Jordi Castellet i Sala
Fabiola Sofia Masegosa
Publicitat
Enquesta
Publicitat

No et quedis sense el nostre exemplar en PDF

Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu