- Alcobé afirma que hi ha una demanda latent per trobar aliments típics, tant per part dels visitants com pels residents
- Un moment de la tradicional benedicció del bestiar a la Rabassa d’Ordino. Foto: ÀLEX LARA
Segons ha informat el ministre ja s’està treballant en el marc legal per a la creació del segell, i aquest podria estar aprovat cap a finals d’any. Abans, però, es continuarà treballant per promocionar els productes típics del país, ja que segons Alcobé hi ha una demanda latent per trobar aliments típics, tant per part dels visitants com pels residents al Principat. La voluntat no és que el segell permeti exportar aquests productes d’Andorra sinó que els visitants que en busquin els puguin comprar als comerços del país.
Una de les actuacions previstes és posar un gran estand a la fira d’Andorra la Vella on set o vuit productors andorrans presentin i promocionin trumfes, plantes medicinals, carn del país o mel andorrana. Es tractarà d’uns vint metres de parada, separada de la gran carpa de la fira, on el tema central serà la promoció dels productes andorrans.
Alcobé ha explicat que hagués estat bo poder fer una fira específica per a aquesta finalitat a la primavera o l’estiu, però que la manca de temps no els ho ha permès, i per això es fa la prova a la fira d’Andorra la Vella per estudiar si en un futur es pot mantenir el format o fer-ho d’una altra manera.
Una altra ajuda que volen donar a la comercialització dels productes andorrans de qualitat és la creació d’un mapa on s’indiquin els comerços o llocs on es poden trobar aliments típics de la terra. Aquest projecte, però, és més a llarg termini ja que encara cal estudiar bé quins productes s’hi haurien d’incloure i quins paràmetres han de complir. A les jornades gastronòmiques previstes a la capital, un dels temes centrals serà també l’ús de productes autòctons, i aquesta serà una oportunitat més de donar-los a conèixer.
Pel que fa a la Identificació Geogràfica Protegida (IGP), el ministre ha informat que recentment es van posar en contacte amb Brussel·les per saber en quin punt es trobava, i els van informar que podria estar enllestit al setembre, i per tant a la tardor ja es podria vendre carn amb aquest segell.