Search
Close this search box.
Enric Revuelta

Urgències aposta per dotar el SUM d’una estructura pròpia

Marcos Gutiérrez creu que s’hi podrien integrar la Policia, els Bombers i Protecció Civil

el cap del servei d’Urgències, Marcos Gutiérrez, aposta perquè el SUM sigui un ens independent respecte al servei d’Urgències i que estigui integrat a través dels principals cossos del país com ara els Bomers, la Policia i Protecció Civil, a banda dels serveis d’assistència mèdica. Gutiérrez afirma que aquest aspecte es tractarà a la Taula de Transport Sanitari, que és l’encarregada d’avaluar les necessitats actuals del país i els recursos que hi ha actualment per determinar un canvi de paradigma. Si tira endavant, aquesta opció es podria coordinar a través del Centre d’Emergències Mèdiques, del qual ja ha començat la fase del concurs d’idees. 

El responsable d’àrea de l’Hosptial destaca queara  el SUM compta ara amb un personal «polifacètic», que permet que puguin afrontar les tasques d’emergències tant dins de l’hospital com a fora, però considera que davant del canvi de necessitats dins de la societat, el SUM, que està gestionat per l’hospital, «ha de tenir un desenvolupament més important del que té fins ara». «De cara al futur s’ha de millorar i s’ha d’anar cap a una independència del SUM i dotar-los de personal i d’una infraestructura», diu Gutiérrez, que considera que el servei haurà de ser «molt més potent» del que és ara. Actualment, el SUM està dotat per personal del servei hospitalari, amb una trentena de metges, d’infermers i de 16 tècnics.

«Jo crec que hem de treballar sobre una base i un grup, un centre d’emergències mèdiques que abracés els diferents grups d’emergències al país amb la Policia, els Bombers, Protecció Civil i serveis sanitaris», explica Gutiérrez en una entrevista al PERIÒDIC, al mateix temps que matisa que el projecte que s’està madurant es troba en una fase molt primerenca. En tot cas, el màxim responsable d’Urgències considera que cal «separar» les urgències que es tracten a dins de l’hospital respecte a les prehospitalàries, que són les que es fan fora del centre, com ara els accidents de trànsit, possibles catàstrofes o recollides al domicili. 

«Històricament i fins al dia d’avui s’ha treballat molt sota un únic paràmetre del que són urgències de forma global i de cara al futur les demandes són més exigents. Cada vegada ens trobem amb més accidents al carrer, més incidents de múltiples víctimes, molts més esdeveniments amb molta concentració de públic i això exigeix tenir un suport i unes mesures de seguretat més importants que hem de tenir en compte», explica Gutiérrez, que recorda que el personal d’Urgèndies ja que tracta tant les situacions prehospitalàries, les urgències hospitalàries i el transport sanitari.

El cap d’Urgències també declara que fins ara el SUM no només ha d’atendre la població que hi ha al Principat, sinó també el nombre de visitants i els grans esdeveniments, cosa que comporta «uns requeriments sanitaris extra». En són exemples la celebració de la Cimera Iberoamericana, les proves de competicions d’esquí i grans esdeveniments esportius i esdeveniments amb maor concentració de gent. «Els equipaments no són els mateixos i això fa que en un futur l’àrea d’Urgències Mèdiques requereixi d’un desenvolupament específic i més important», conclou.

 

Comparteix
Publicitat
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu