Search
Close this search box.
Sònia Lecha

Un itinerari per reivindicar la història dels ponts escaldencs

És un projecte que vol fomentar el turisme cultural

La proposta teatral ‘De pont a pont’ és un itinerari històric teatralitzat que vol fomentar el turisme cultural. Aquest projecte es troba dins el cicle ‘Projecte Caldes-Immersions en la història d’Escaldes-Engordany’ que el Comú ha encetat per apropar a la ciutadania la història dels tres ponts de pedra de la parròquia: el de la Tosca, el d’Engordany i els dels Escalls. 

‘De pont a pont’ parla de la història dels anys 30 a la parròquia, quan es dona l’explosió turística. El pròxim dia 9 de desembre el públic podrà gaudir de l’itinerari històric teatralitzat. Tal com va indicar la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, «hi haurà dues sessions, un a les 11.00 i l’altra a les 12.30 hores. Totes dues seran amb reserva prèvia perquè hi ha places limitades». Respecte al recorregut, l’itinerari començarà davant de l’Hotel Carlemany i continuarà per la placeta del Madriu, el pont de la Tosca, el camí d’Engolasters, la fàbrica de llana, la plaça Santa Anna i el pont d’Engordany. 

Una acció que, tal com va dir Gili, «està més encaminada a revalorar  la cultura d’Escaldes-Engordany». Pel que fa al disseny de l’itinerari ha comptat amb diferents fases, la primera de les quals ha anat a càrrec de l’historiador David Mas, que va fer la recerca històrica de la parròquia a través dels seus ponts. Mas va justificar que s’ha centrat «en els tres ponts perquè Escaldes-Engordany és la parròquia més rica en ponts de pedra del país», ja que és el centre geogràfic i el punt d’unió de la xarxa fluvial. Aquests ponts eren el nexe de comunicació perquè és per on passava el camí ral i en aquesta xarxa de comunicació «els ponts són vitals». 

El periodista Albert Roig va rebre l’encàrrec de fer el guió i durant la presentació va reconèixer que per a ell ha estat tot un repte, ja que està més acostumat a fer «coses més desenfadades» i aquí s’ha volgut que tingui un to «seriós, pedagògic, però també una part de divertiment». Per tal de fer aquest guió ha parlat amb gent del poble i també s’ha nodrit de la recerca de Mas i de l’arxiu històric del Comú i ha fet una barreja de personatges històrics i d’altres que no, que donen vida al recorregut teatralitzat.

En aquesta teatralització 11 actors portaran els assistents a viure «la vida dels anys 30 i les diferents classes socials».

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu