El cap de Govern, Toni Martí, ha de respondre constantment a les preguntes dels periodistes sobre el cas BPA, i ho fa sempre, tot i que no sigui el seu tema preferit i menys quan se celebra la Diada de Meritxell envoltat dels avis del Centre Sociosanitari El Cedre de Santa Coloma. Però ahir, tocava, així que va contestar i va desitjar que l’auditoria de Pricewaterhouse estigui enllestida «aquest mes»: «Seria més que convenient que estigués el més de pressa possible perquè s’ha de fer el llibre de venda». En tot cas, Martí va voler deixar clar que el principal objectiu és que els clients de la Banca Privada d’Andorra recuperin els seus diners, de la qual cosa es va mostrar «convençut».
«L’objectiu principal és l’acord rellevant, l’acord de principis d’aquest estiu entre els treballadors i l’AREB, i el més important és que els clients de BPA retrobin els seus diners», va manifestar ahir durant la Diada. «Això és una angoixa per a molta gent. Solucionat això, la pressió evidentment baixarà moltíssim», va continuar.
«Tenim un sistema financer creïble», va explicar en la seva alocució davant de la premsa, «i ha de continuar sent creïble», va dir. «Que recuperin els diners els client em sembla de calaix», va sentenciar, tot mostrant-se segur que així serà: «És un desig que estic convençut que s’està fent el necessari per garantir-lo». En tot cas, segons Martí, la prioritat del Govern ha estat mantenir «la credibilitat del sistema financer» d’Andorra, «per això es va fer en el seu moment la intervenció, per això es va votar la llei, per això està fent-se aquesta separació que està fent Pricewaterhouse», i el «desig» del cap de Govern és que «el que ha estat un maldecap per al Govern, per a Andorra i la seva societat i la plaça financera, se solucioni, que tothom retrobi els diners ficats a la BPA i que en treiem conclusions per al futur».
Sobre la demanda d’informació / Martí va aguantar les preguntes, que van continuar per la manca d’informació sobre l’afer BPA que els grups parlamentaris demanen al seu Govern. «Cada vegada que parlem amb els responsables de UIFAND, de l’AREB i l’INAF», va argumentar, es lliura «el més de pressa que pot la informació, el que es pugui lliurar». «També hi ha hagut preguntes parlamentàries», va continuar, «que el Govern ha esgotat el termini, és veritat, però també hi havia preguntes que tal com estaven formulades, per qüestió de confidencialitat, per qüestió de llei, no es poden contestar. No hi ha cap mala voluntat. La llei és la llei i ho impedeix».
Així mateix, Martí va dir que demanarà «si van en aquest sentit» les informacions que apunten a què l’AREB no concedirà baixes voluntàries, tal com ha estat publicant aquest periòdic en els darrers dies.