Search
Close this search box.
Laia Bautista

L’ocupació al cinema no decau, tot i les restriccions sanitàries

Les sales s’estan omplint ara amb el 70% d’aforament permès i també s’omplien abans, amb el 50%

L’ocupació permesa al cinema es manté en el 70% d’aforament i habitualment totes les places s’acaben omplint, igual que passava quan el màxim d’ocupació era del 50%. Així ho explica el director de Cinemes Illa Carlemany, Jordi Torres, que assegura que l’augment de l’aforament ha afavorit els canvis de les pel·lícules de la cartellera, ja que abans s’havien de mantenir les mateixes projeccions fins a dues setmanes.

Des del cinema recalquen que es compleixen totes les mesures establertes pel Ministeri de Salut, des de les distàncies de seguretat fins al protocol de desinfecció de totes les sales després de cada sessió. Tot i que aquestes normes les dictamina el Govern, «alguns dels espectadors no sempre ho accepten», va lamentar el director. Així, una de les situacions que més disputes provoca és el full de registre que s’ha d’emplenar abans d’entrar per poder tenir un número de contacte en cas que hi hagi un positiu de Covid-19, situació que com va insistir Torres «no és que ho vulguem fer nosaltres, sinó que Salut ens obliga», tot recordant que «nosaltres ens dediquem a posar pel·lícules i que la gent vingui a passar una bona estona».

A més, va explicar que els protocols de la normativa es compleixen en aspectes com la desinfecció i d’aire net de l’exterior de totes les sales després de cada projecció, les distàncies de seguretat tant dins de la sala amb un seient vuit cada dos seients com abans d’entrar amb cintes i fletxes que indiquen el recorregut que ha de seguir l’espectador per arribar a la sala corresponent o el gel hidroalcohòlic a totes les sales i abans d’entrar al recinte.

Pel que fa a la distribució dels seients de les sales, va informar que abans d’acceptar la compra de les entrades per la pàgina web de Cinemes Illa Carlemany apareixen totes les obligacions que han de seguir els espectadors el dia de la projecció, però tot i això, el director lamenta que la gent no s’ho llegeixi i després es negui a ocupar els blocs de dues butaques quan siguin dues persones i els d’una butaca per quan sigui una persona sola. Tanmateix, Torres va explicar que hi ha una cua especial per a les persones que compren les crispetes i les begudes per la pàgina web i, d’aquesta manera, els espectadors no hagin d’esperar el mateix dia del film.

Quant a la possibilitat de recuperar el 100% de l’ocupació al cinema, el director va considerar que encara és complicat, però va assegurar «no perdem l’esperança de poder tornar a emplenar les sales al 100%», encara que «a partir d’ara, sempre hi hagi gent desconfiada a tornar a asseure al costat d’altres persones i pugui ser un problema que ens trobarem a tots els cinemes d’arreu del món». 

Després dels dos mesos que va romandre tancat el cinema Illa Carlemany i abans de les mesures del Ministeri de Salut aplicades el 3 de juliol, es va recuperar la figura de l’acomodador. La seva funció que era assignar i acompanyar als espectadors als seus seients va servir per poder mantenir la distancià de seguretat a les sales de projecció entre els diferents grups. Segons va informar el director del cinema, aquesta figura va provocar per una banda, sorpresa a molts dels espectadors habituals del cinema i, d’altra banda, disputes amb alguns espectadors que no estaven d’acord amb els seients que se’ls assignava.

Finalment, Torres va recalcar que el protocol que segueix el cinema està acordat i acceptat per Salut i que si no es compleix «ens tancaran el cinema i tots els andorrans ens en quedarem sense». A més, va insistir que, com a director, va intentar que des del primer dia els seus treballadors entenguessin la importància d’intentar seguir el protocol al peu de la lletra, però que si els espectadors fan cas omís a les normatives i a les mesures marcades a dins del recinte, «ja no és obligació nostra, sinó que és cosa del ciutadà».

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu