Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

L’Hospital farà reconstruccions mamàries abans de final d’any

El SAAS ja ha incorporat un cirurgià plàstic especialista en reestructuració de pits

L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell farà les primeres reconstruccions mamàries a afectades per càncer de pit durant la tardor. Així ho va anunciar ahir el doctor Joan Martínez Benazet, director mèdic del SAAS, qui va assegurar que ja han incorporat a la plantilla «un cirurgià plàstic especialista en reconstruccions mamàries que ve de la medicina estètica privada». 
 
L’augment de la plantilla especialista en el tractament del càncer de pit és deu al fet que l’Hospital vol «fer una unitat especialitzada» en aquest tipus de càncer, segons va informar el doctor Benazet.
 
Fins ara, les reconstruccions es feien fora del país i la CASS cobria només un tipus de pròtesi que no satisfeia totes les dones. Al respecte, Benazet va dir: «L’interès de tothom és donar la millor atenció possible a les pacients però el dispositiu acaba de començar», va recordar el doctor Benazet, en referència a les crítiques rebudes pel sistema i després d’anunciar les imminents millores en l’atenció de les afectades per càncer de mama. 
 
La creació d’aquesta unitat i la incorporació d’un cirurgià plàstic, evitaran trasllats d’hospital a les pacients. «Una prioritat per a nosaltres és que estiguin ben acompanyades durant el procés, que el desplaçament no hagi de ser un problema afegit», va assegurar Benazet, qui va considerar que l’Hospital està portant a terme tot un seguit d’iniciatives per atendre de manera integral els pacients d’oncologia
radioteràpia / Durant la mateixa compareixença, el director assistencial del SASS va explicar que l’equip de treball es troba encara «preparant el plec de bases» per al concurs de licitació de l’aparell de radioteràpia a l’Hospital de Nostra Senyora de Meritxell. 
 
«No sabem si es presentarà gent al concurs o no», va assegurar Benazet. Però tot i això el projecte tirarà endavant, segons el director del SAAS, «amb major o menor intervenció pública». 
 
Benazet va recordar que les màquines de radioteràpia més petites del mercat estan preparades per «atendre poblacions d’entre 150.000 i 200.000 persones» per aparell. Però ja s’ha acordat que s’assumirà aquest cost extra per càpita a Andorra perquè hi pugui funcionar.
El que sí que va apuntar el director Assistencial del SAAS és que no hi haurà personal fixe per operar la màquina sinó que els especialistes «estaran contractats a temps parcial i pujaran i baixaran, o baixaran i pujaran», va dir el doctor per explicar que vindran de França o d’Espanya en horaris convinguts encara desconeguts. 
Amb tot, i tenint en compte que també cal «construir el búnquer» que acollirà la maquinària amb totes les mesures de seguretat, sembla que el projecte no es farà realitat fins al 2019, data que el doctor Benazet no va ni confirmar ni desmentir. 
 
El director mèdic del SAAS va voler assenyalar davant d’aquesta possible demora que la prioritat és el benestar dels pacients durant el procés de lluita contra la malaltia i evitar-los desplaçaments, alhora que puguin estar acompanyats de la família. 
 
Comparteix
Publicitat
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu