- Badia afirma que la doctora Bruni no és ni una fugitiva ni una criminal, ja que no ha estat condemnada per cap delicte
- L’advocat de la metgessa empresonada, Francesc Badia, davant els mitjans de comunicació. Foto: TONY LARA
L’explicació de Badia és que Tinnemann utilitza els mitjans de comunicació per fer pressió sobre la societat i els tribunals, i que ell mateix ho admet, i que per aquest motiu han volgut defensar que la doctora Bruni no és ni una fugitiva ni una criminal i que no hi ha cap sentència que la condemni per algun delicte. Fins i tot ha indicat que “el senyor Tinnemann vol donar a entendre que Bruni és una fugitiva”, i que aquesta afirmació “podria ser constitutiva d’un delicte”.
En primer lloc, Badia desmenteix que la metgessa hagi fugit en cap cas i assegura que se l’ha pogut localitzar en tot moment i que el mateix pare de la seva filla sabia on era ella, ja que va demanar-ne l’extradició als tribunals italians i aquests ho van denegar, “i per això va recórrer als tribunals alemanys”. D’altra banda, indica que la suposada ordre internacional per trobar a la dona es va fer el passat 23 de març del 2011, i no pas fa anys, i que transcorreguts vuit dies, la Policia va controlar a la doctora i la va posar a disposició del batlle. És per aquest motiu que ha defensat que la justícia andorrana i les seves autoritats estan actuant correctament i d’acord amb la llei, a més d’estar complint amb els terminis establerts. En relació al fet que les manifestacions de Tinnemann facin que els mandataris o autoritats alemanyes facin pressió per agilitzar els tràmits, tal com afirma Tinnemann, Badia ha dit que com a ciutadà se sent “com si estigués en un país de l’Àfrica o com si Andorra no fos un país estructurat”.
D’altra banda, l’advocat de la metgessa assegura que ella mai ha volgut que la nena perdés el contacte amb el seu pare, sinó simplement que es fes d’una manera segura. El fet pel que no s’han vist en els darrers cinc anys l’atribueix “a un conjunt de raons, algunes atribuïdes a la meva clienta, però la major part al senyor Tinnemann”. Sobre els motius pels que ella ha canviat de país de residència repetides vegades en els darrers anys, ha opinat que tothom és lliure de fer-ho, tot i que “no discuteixo que no tingui com a origen els litigis amb el seu marit, però no és una fugitiva”, i ha afegit que si ho fos, no s’hauria amagat mai a Andorra perquè és molt fàcil trobar-la.
En aquest sentit, com a prova que el pare sabia on eren la doctora Bruni i la seva filla, Badia ha explicat que Tinnemann va refusar “negociar una resolució que hagués estat bona per a la nena”. El que pretenia el pare, segons l’advocat de la metgessa, era que un cop Bruni va entrar a la presó, se li donés la nena a ell directament, i que com que això no li va funcionar “va recórrer als convenis”.
Quant al procés que queda per endavant, mentre la doctora continua privada de llibertat a la presó de la Comella, els seus advocats presentaran les al·legacions que creguin pertinents al judici, i han calculat que és difícil que abans del dia 20 es pogués fer l’extradició, sobre la qual n’estan totalment en contra. Seran també els tribunals andorrans els que decideixin si la custòdia de la nena que per ara es troba al centre de menors la Gavernera, és per al pare o per a la mare.