El Periòdic d'Andorra

L’advocat de la metgessa culpa al pare de no haver vist a la seva filla

  • El lletrat assegura que Tinnemann ha posat traves aquests 5 anys i que la psiquiatre no és cap «criminal ni fugitiva»

CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Francesc Badia, en la compareixença pública, ahir Foto: TONY LARA

L’ advocat de la psiquiatra italiana va respondre ahir a les declaracions efectuades als mitjans de comunicació del pare de la menor, Peter Tinnemann, així com a l’entrevista que va concedir a EL PERIÒDIC divendres passat. El lletrat, Francesc Badia, va assegurar amb rotunditat que Tinnemann menteix en les seves afirmacions en què acusa a la mare d’endur-se a la seva filla i de fugir per no ser descoberta i condemnada a Alemanya i a Itàlia. Badia va anar més enllà i va manifestar que la gran part de la culpa que durant aquests cinc anys pare i filla no s’hagin vist la té el propi Tinnemann.

Segons va explicar Badia, el motiu pel qual no han tingut contacte des del passat mes d’abril del 2006 l’atribueix «a un conjunt de raons, algunes atribuïdes a la meva clienta, però la major part d’elles al senyor Tinnemann». Segons va assegurar, la doctora Bruni (va ser el propi magistrat el que va informar del nom de la seva defensada) havia intentat arribar a una solució i va ser el metge alemany el que va «refusar una negociació bona per a la seva filla». Badia també va manifestar que Bruni «mai ha pretès que la menor no tingui contacte amb el seu pare», contràriament al que denuncia publicament Tinnemann.

En aquest sentit, el lletrat va assegurar que la metgessa «no s’amagava de res» i que el metge alemany estava al corrent que Bruni vivia a Andorra ja que va demanar a Itàlia fa prop de dos anys que l’extradissin, una demanda que no va prosperar. I Tinnemann també sabia que va ser a Guatemala, segons l’advocat. De fet, el propi Tinnemann va viatjar fins al país sudamericà «evidentment acompanyat de càmeres i de micròfons», va ironitzar.

No és un «pare coratge» / Badia va ser clar i contundent: «la història que ens vol vendre Tinnemann és la d’un pobre pare que busca a la seva filla, però no és un pare coratge». El lletrat va assegurar que Bruni no ha estat condemnada per cap tribunal ni existeix cap sentència ferma contra ella, motiu pel qual «no és una criminal ni una fugitiva». Fins i tot va deixar anar que les acusacions efectuades pel metge alemany contra la seva defensada «poden arribar a ser constitutives de delicte».

Badia també criticar la pressió que assegura que està realitzant el pare tant a la «societat andorrana com als propis tribunals». Una pressió que ha arribat fins al Govern alemany, el qual està actuant per demanar a Andorra més celeritat en la resolució del cas. El lletrat va lamentar aquesta situació, «em sento com si estigués en un país de l’Àfrica o com si Andorra no fos un país estructurat» i va recordar que el país té lleis i convenis que cal seguir.

Aquest és el motiu, segons la seva versió, per el qual el cas s’està allargant més del que voldrien les dues parts. Hi ha dos procediments entrats. Per una banda el d’extradició de la metgessa, sol·licitat per les autoritats alemanyes la tardor de l’any passat després que no procedís el de les autoritats italianes. I per altra el relacionat amb la custòdia de la menor. Aquest segon serà jutjat pel Batlle de menors andorrà. L’advocat de Bruni ja ha presentat al·legacions al respecte, i tot apunta que la resolució s’allargarà fins més enllà del 20 de maig.

Sentència britànica influenciada / La defensa de Bruni al·legarà que hi ha una sentència a Guatemala que dóna la custòdia a la mare, per contraposar la del Regne Unit que, després de fer els tests psicològics pertinents, li va donar al pare. En referència a aquesta sentència, Badia va posar en dubte que hagués estat el 100% objectiva ja que «a vegades hi ha decisions que estan influenciades per pressions». Badia va afegir que tots «els tribunals es poden equivocar».

Per tal de justificar aquestes acusacions el lletrat va criticar «la peculiar manera que té Tinnemann d’actuar davant de les càmeres» i va assegurar que al metge no li preocupen massa els interessos de la seva filla veient les manifestacions públiques que realitza. Badia va cloure que han de ser els tribunals andorrans els que es pronunciïn i va confiar que les pressions «inadmissibles» arribades des d’Alemanya i dels mitjans (i forçades pel propi Tinnemann, va opinar) no afectin la decisió final del magistrat. Segons Badia, «Bruni és una professional brillant apreciada per la major part de la societat» andorrana.

 

MÉS INFORMACIÓ:

La Batllia denega la demanda de llibertat de l’advocat de la metgessa

Fer pressió a qualsevol preu

Peter Tinnemann: «No puc esperar-me per sempre, vull tornar-la a casa meva»

La filla de la metgessa romandrà a la Gavernera almenys fins al 20 de maig

Preocupa la situació de la filla de la doctora presa a la Comella

Reivindicació silenciosa

Per a més informació consulti l’edició en paper.

Comparteix
Publicitat
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu