Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

La 5a jornada de la biodiversitat oferirà quatre tallers temàtics

L’objectiu final és fer un catàleg de les espècies trobades durant el dia

La seu de l’Institut d’Estudis Andorrans (IEA) va acollir la presentació d’una nova jornada de la biodiversitat que celebrarà, el proper 30 de maig, la seva cinquena edició. El Parc Natural de la Vall de Sorteny, el Parc Comunal de les Valls del Comapedrosa, el Centre Andorra Sostenible i el Centre d’Estudis de la Neu i la Muntanya d’Andorra (Cenma) proposen l’aventura de poder ser investigador i descobrir aspectes biològics d’Andorra durant un dia. 
El contingut de la jornada recull quatre tallers de temàtica biològica, d’entre 15 i 20 persones cadascun, i amb inici a les 9:30 del matí i conclusió a les 14:30 hores. El resultant de l’activitat serà la preparació d’un catàleg amb tots els resultats del dia obtinguts. Marta Domènech, cap de la Unitat de Medi Biòtic del Cenma de l’IEA, va afirmar que «aquest tipus d’activitats han de servir per fer pensar a la societat. Hem de trobar una nova forma de relacionar-nos amb el nostre entorn, perquè la diversitat està en perill»
 
Ocells i PAPALLONES / Jordi Nicolau, tècnic del Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa, serà qui impartirà el taller Ocells del Comapedrosa que es basarà en recórrer les parts baixes del corriol i la pista del Pla de l’Estany amb l’objectiu d’identificar visual o auditivament el màxim nombre d’espècies.
La Vall de Sorteny serà l’hàbitat del taller Papallones i hàbitats que anirà a càrrec de Josep Palau i Sergio Riba, cap d’Agricultura i Medi Ambient del Comú d’Ordino, Un curs d’una particular experiència estètica, ja que es podran apropar a les papallones i s’intentarà reconèixer les espècies vegetals de les zones humides que inclou el parc natural. 
La proposta Éssers vius de l’aigua serà impartida per la biòloga del Cenma, Clara Pladevall, a la Vall d’Incles. Qui s’apunti podrà descobrir que hi ha vida més enllà de l’aigua del riu i podrà veure si hi ha peixos i altres éssers vius al entorn aquàtic del Pont de la Baldosa i de què s’alimenten. Es recomana portar botes d’aigua.
El quart taller és biodiversitat urbana. En aquest itinerari, per a totes les edats, es descobrirà part de la diversitat biològica i es parlaran de cadascun dels biotips que conformen les zones urbanes. Javier Gómez, responsable i ambientòleg del Centre Andorra Sostenible, impartirà el taller i es recomana portar càmeres de foto (o telèfon mòbil) i binocles. L’itinerari serà entre Escaldes i Andorra la Vella. 
Comparteix
Publicitat
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu