Search
Close this search box.
Lara Ribas

El Sipaag reclama a Funció Pública accions concretes per canviar la llei

El sindicat afirma que no és cap «ultimàtum» però demana que es faci abans de les eleccions del 15-D

El Sipaag reclama al Govern «compromisos concrets» en el marc de les negociacions que s’estan duent a terme per modificar la Llei de la Funció Pública. Segons va manifestar ahir en declaracions a aquest rotatiu el president del sindicat, Lluís Anguita, «està molt bé tot el que hem parlat fins ara en les reunions que hem mantingut amb la ministra de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Judith Pallarés, però és l’hora de veure alguns resultats». De moment, no coneixen la seva opinió. «Per això, volem saber alguna cosa sigui al nostre favor o no», va reivindicar Anguita tot i mostrar-se confiat que la ministra accedirà a alguna de les seves peticions, «i més tenint en compte com estan anant les reunions». 

Si bé des del sindicat van decidir emetre un comunicat per fer pública aquesta demanda, el president va matisar que «encara no se li ha traslladat a la ministra» però que pensen fer-ho en la propera reunió amb ella, prevista per al dia 29 de novembre. De tota manera, va voler deixar ben clar que «no és cap ultimàtum, sinó que parlarem amb ella i li demanarem compromisos concrets sobre la modificació de la Llei de la Funció Pública», que precisament volen que s’adoptin abans de les eleccions comunals del proper 15 de desembre perquè els electors també puguin disposar d’aquesta informació. 

Demandes reiterades

Tal com va posar de relleu el president del Sipaag, dos dels temes que hi ha sobre la taula i en els quals estan insistint des de l’inici d’aquesta legislatura són els funcionaris afectats per una sentència pendent d’un recurs sobre l’IPC i el greuge comparatiu entre els treballadors interins i els indefinits pel que fa al reconeixement de l’antiguitat. 

El sindicat creu que les reunions fins ara han sigut positives, però demana «veure resultats»

«Tot i que encara no es coneix la resolució del Tribunal Superior sobre el recurs que vam presentar contra la decisió de primera instància, cal decidir com es resol aquesta qüestió, ja que l’anterior ministra va actuar sense conèixer la sentència i nosaltres reclamem que es reverteixi la rebaixa dels salaris als treballadors de nova contractació que es van veure perjudicats per les retallades dels anys 2011 i 2012», va desenvolupar Anguita. Pel que fa al problema de l’antiguitat, el president del Sipaag va remarcar que hi ha «molts casos» tot i no saber-ne el nombre exacte. «Treballadors interins que han guanyat un mateix edicte de consolidació de la seva plaça però que ho han fet en diferents moments ara es troben que a uns se’ls ha aplicat l’anterior legislació i a d’altres la nova», va exposar el sindicalista. Per això, des del Sipaag demanen que s’afegeixi una disposició al text legislatiu per tal de posar fi al greuge compartiu que consideren que existeix actualment.

Retard dels reglaments

Malgrat que després d’aprovar la Llei de la Funció Pública, el passat 17 de gener, s’havien de començar a treballar els reglaments que han de concretar-la, de moment encara no s’ha activat aquest procés. «El ministeri decidirà quan es començaran a treballar, però crec que abans d’arribar a aquest punt s’han de concretar les modificacions del text legislatiu», va advertir el president del Sipaag tot subratllant que «els reglaments vindran després perquè abans no tindria sentit». 

Tot i que les sensacions del sindicat són positives perquè «a diferència de l’anterior legislatura, ara per ara hi ha un bon diàleg amb la ministra», Anguita va voler recordar que Pallarés va prometre canvis a part de l’articulat de la legislació sobre l’administració pública. A més, tal com va incidir, «s’ha de fer perquè així va determinar-ho el Tribunal Constitucional en derogar alguns dels articles de la nova llei el passat mes de maig». 

Sense denunciar les condicions de jubilació 

El sindicat va aprofitar el mateix comunicat per argumentar la seva decisió de no recórrer a la justícia per denunciar les actuals condicions de jubilació dels funcionaris. «Els nostres assessors legals van desaconsellar-nos acudir-hi perquè ja hi ha hagut alguna sentència desfavorable als treballadors, en el sentit que no es pot considerar la retroactivitat negativa d’una expectativa de dret», van expressar per escrit. De tota manera, igualment van tornar a remarcar que «la Llei de creació i regulació del Pla de pensions de la funció pública va empitjorar de manera flagrant i retroactiva les condicions de la nostra jubilació».

De tota manera, en referència a l’afer dels càrrecs de confiança, el Sipaag va aprovar un mes enrere en assemblea portar-ho a la Batllia. De fet, el sindicat de treballadors de l’administració general va ser el primer a denunciar un abús en el nomenament de persones de relació especial i les atribucions que se’ls donaven tant durant la passada legislatura com en anteriors.

Comparteix
Publicitat
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu