- El clúster de salut planteja incorporar Andorra als viatges de l’Imserso
L. F .M
SOLDEU
El líder del clúster de Salut i Benestar de la iniciativa Actua, Pasqual Gràcia, va explicar ahir que una de les línies en les quals treballa el clúster és el turisme de tercera edat. Un turisme que permet la «desestacionalització», tal i com va argumentar Gràcia. «S’hauria de veure millors els canals i quina és l’oferta, però ja s’han posat les bases per anar treballant i aviam si aconseguim potenciant-lo». De moment, «hem fet primeres trobades amb els hotelers i alguns consultors».
Per fer realitat l’arribada d’aquest turisme, segons Gràcia, un dels problemes a priori que podria detectar «és que es tracta d’un problema de canals de comercialització per arribar a aquest sector», ja que «l’oferta del país és realment de primer ordre».
Una de les vies de les quals ha estat parlant el clúster per veure si és factible, és la de incorporar el Principat a les destinacions de la Imserso espanyola. «És una de les vies a investigar i veure si hi hauria hotelers interessats a operar en aquestes vies pel motiu que sigui». Gràcia va reconèixer que alguns tindrien reticències a aquesta classe de mercat perquè «és un mercat menys rendible», però «cal veure quins hotels, ja que no tots van al mateix sector».
El líder del clúster de Salut i Benestar va dir que després de dos anys, aquest clúster està en fase de maduració i que hi ha dos àrees en la qual estan treballant i esperen que l’any que ve els projectes es facin realitat: «el tema de medicines complementaries i el segell de qualitat en cosmètica». Pel que fa a aquets últim, que s’està treballant conjuntament amb el Cenma, Josep Mari Missé va dir que esperen que «abans de finalitzar l’estiu tinguem clares les regles o valors que han de composar segell de qualitat».
Per a més informació consulti l’edició en paper.