Andorra ha defensat, aquest divendres, el seu segon informe d’actualització biennal sobre l’inventari d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i sobre les accions que s’estan duent a terme per mitigar-les, a la COP 24. Tal com han informat des de l’executiu, aquest informe es va sotmetre al secretariat del conveni marc de les Nacions Unides el mes d’agost del 2017, i ja va superar satisfactòriament l’anàlisi d’un grup d’experts tècnics.
En la presentació d’aquest divendres a Katowice (Polònia), la delegació (integrada pel director de l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic, Carles Miquel, i el tècnic de l’oficina Albert Gomà) ha exposat les mesures aplicades per mitigar les emissions de gasos d’efecte hivernacle. D’una banda, han detallat les accions que es duran a terme en matèria d’energia, especificades amb el pla sectorial d’infraestructures energètiques, que preveu reduir la dependència energètica de l’estranger gràcies, principalment, a les fonts d’energia d’origen renovable. A més, han explicat les mesures de foment de rehabilitació d’edificis per afavorir l’eficiència energètica, i el foment del vehicle elèctric amb el pla Engega. En l’exposició també s’ha parlat de les accions relacionades amb els residus, i en concret, amb la matèria orgànica.
El segment d’alt nivell de la COP 24 tindrà lloc els dies 11 i 12 de desembre i per la part andorrana hi participarà la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, que expressarà el compromís d’Andorra a favor de l’acció climàtica. El director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, acompanyarà la ministra durant la participació a la conferència de les parts.