PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les tempestes nocturnes deixen nombrosos impactes de llamp

L’edifici central de la Policia es queda sense llum per una avaria a la seva instal·lació

Per Albert Belis

Els impactes de llamp localitzats sobre el mapa.
Els impactes de llamp localitzats sobre el mapa. | Servei Meteorològic Nacional

Les tempestes que la matinada passada van afectar Andorra amb fortes precipitacions acompanyades de llamps i trons van deixar precisament, segons va assegurar ahir el Servei Meteorològic Nacional, nombrosos impactes de llamp, tot i que els Bombers i Protecció Civil no van haver de fer cap sortida durant tota la matinada.

Les precipitacions més destacades es van registrar a la Comella, amb 36,7 mm; al Roc de Sant Pere, amb 29,8 mm; a Sorteny, amb 24,2 mm; a la Borda Vidal, amb 21 mm; al Bony de les Neres, amb 19,9 mm, i a les Salines, amb 9,5 mm. Des de Protecció Civil van confirmar ahir que, tot i aquestes precipitacions, no van fer cap sortida, però sí que van enviar missatges de prevenció a causa de l’avís de tempestes amb calamarsa. Pel que fa a Bombers, tampoc van haver de fer cap intervenció per excés d’aigua en alguna instal·lació o indret natural, un fet que fins i tot els va sorprendre.

Amb aquesta situació, la incidència més destacada es va produir a l’edifici central de la Policia, a Escaldes-Engordany, on, segons a explicar ahir el cos d’ordre, es va produir una aturada tècnica d’electricitat, que va afectar el despatx durant tota la nit i que durant el matí d’ahir encara s’estava mirant d’arreglar. A mesura que van anar passant les hores, van poder entrar en funcionament alguns serveis, tot i que fonts policials reconeixien que a última hora del matí encara no estaven al 100% de la seva capacitat operativa.

Tècnics de Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA) es van desplaçar a l’edifici central de la Policia per ajudar i assessorar el cos d’ordre en la gestió de l’avaria. Segons van assegurar fonts de la parapública, els problemes tècnics que va patir l’edifici no corresponien a la xarxa pública de FEDA, sinó a les mateixes instal·lacions del cos d’ordre i per això només van donar assessorament i no es van encarregar de reparar l’avaria. Sí que van fer talls puntuals de subministrament per facilitar les tasques del cos d’ordre.

Durant la tarda d’ahir van continuar les tempestes arreu del país, avui es preveu que siguin més febles i el cap de setmana la situació es podria estabilitzar, deixant pas al domini del sol en els darrers dies del mes d’agost.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT