PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els restaurants afronten un volum de reserves desigual per Cap d’Any

La decisió d’alguns establiments de no obrir la nit de demà parteix de la limitació del nou horari nocturn

Per Laia Bautista

El menú per Cap d’Any d’un restaurant ubicat a l’avinguda Meritxell.
El menú per Cap d’Any d’un restaurant ubicat a l’avinguda Meritxell. | Laia Bautista Servat

La nit de Cap d’Any està donant mal de caps als sectors de la restauració i de l’oci nocturn del país. Un any més, la covid torna a ser present per les celebracions, fet pel qual el Govern va reforçar les mesures sanitàries pel 31 a la nit. Així doncs, tant els restaurants com els locals d’oci nocturn poden obrir fins a les 03.00 hores, mentre que queda totalment prohibit ballar, estar sense la mascareta si no es consumeix i és obligatori disposar del passaport covid per accedir-hi. Per aquest motiu, segons els locals amb els quals va poder parlar EL PERIÒDIC, molts restaurants estan afrontant un volum de reserves desigual per Cap d’Any.

El General Manager del Hard Rock d’Andorra la Vella, Stephane Couet, va manifestar que pel que fa a la part de reserves ja estan plens des de mitjans de mes. «Hi ha bastants canvis per culpa de la covid i una de les conseqüències és que hi ha molta gent que anul·la la seva reserva», va explicar, tot i que va assegurar que un cop s’allibera una reserva, tornen a emplenar. «De les 30 reserves que tinc, sis d’elles s’anul·len constantment», va detallar.

Contràriament, l’encarregada del restaurant Beluga, Manuela de la Iglesia, va posar en relleu que, de moment, tenen poques reserves. «L’any passat no teníem gaires reserves, però, el mateix dia va ser quan la gent es va animar a voler venir a sopar. Per això penso que ara la gent té por de reservar per la covid, perquè abans de la pandèmia sempre teníem bastants reserves per aquesta nit de l’any», va explicar. Així doncs, al seu local, només tenen un 10% de reserves previstes per celebrar el Cap d’Any. Una situació similar també es dona a la taverna Tinc Tapes. Segons va informar l’encarregat, Alex Cleuziou, «un cop es van saber les mesures sanitàries vaig tenir gairebé un 80% d’anul·lacions, fet pel qual ara només tinc un total de cinc reserves per Cap d’Any».

D’altra banda, hi ha altres restaurants i locals d’oci nocturn que han decidit a l’últim moment no obrir  la nit de Cap d’Any. «Obrir fins a les 03.00 hores no ens surt a compte», va manifestar l’encarregat de la bolera Club Energy Andorra, Ivan Saldanya. Un punt de vista que la copropietària de l’Eivissa Experiences, Krystel Barilaro, també va manifestar pels mitjans de comunicació dies abans de la nit de Cap d’Any.

Pel que fa al president de l’oci nocturn, Carlos Nascimiento, aquest va explicar que enguany té previst que el Kapital estigui obert com a part del restaurant de la Borda Estevet, mentre que el bar 4 i 3 es fusionarà amb el Monopol per convertir-se en un pub. «Obro perquè ja tinc gènere i estoc, però no obtindré gairebé beneficis per culpa de l’aforament i perquè només se’ns permet obrir fins a les 03.00 hores. En si, treballarem per cobrir les despeses», va explicar. En aquest sentit, va voler posar en relleu que ell, com a propietari d’alguns bars, restaurants i locals d’oci nocturn de la capital considera que sí que es pot estar creant competència entre sectors a causa que tots puguin tancar a la mateixa hora. Un problema que va assegurar que ja s’està intentant negociar amb Govern perquè «es faci una diferència entre franges horàries». «Un bar no hauria d’estar tot el dia obert o com a màxim hauria d’estar fins a les 01.00 hores, els pubs fins a les 03.00 hores i les discoteques fins a les 05.00 hores», va manifestar.

Un altre aspecte que va voler ressaltar Nascimiento va ser el cost de l’entrada per Cap d’Any el qual, de moment, estarà a 15 euros i inclourà un combinat, una tarifa molt poc habitual per a aquesta celebració de l’any. Per aquest motiu va exposar que «els preus són molt ajustats perquè volem intentar que vingui la gent. Al seu moment, vaig tenir fins a una seixantena de reserves, les quals vaig haver de retornar perquè en un principi no tenia pensat obrir. Però, finalment, he decidit obrir la nit de Cap d’Any i cobrar les entrades in situ, ja que el tipus de client que preveiem per aquest dia són turistes». 
 

Les vendes de roba interior vermella augmenten abans de l’última nit de l’any

La tradició és la tradició i una de les més conegudes per Cap d’Any és dur roba interior vermella per començar amb bon peu. Per aquest motiu, segons les botigues amb les quals va poder contactar EL PERIÒDIC, les vendes de roba interior vermella van en augment a mesura que s’apropa l’última nit de l’any. En el cas d’una botiga de llenceria de l’avinguda Carlemany, una de les dependentes, Sonia Fernández, va remarcar que «la llenceria vermella s’està venent molt bé». «Des de principis de desembre vam començar a tenir roba interior vermella», una acció que va assegurar que va ser «acceptada» pels consumidors, fet pel qual molts d’ells «van començar a comprar llenceria vermella des d’abans de Nadal». Pel que fa a una altra botiga de llenceria ubicada a l’avinguda Meritxell, la dependenta Estefania Martins va ressaltar que «les calcetes i els tangues són els productes més venuts aquests darrers dies», tot i que el producte més demanat per regalar són els pijames vermells de seda. «Molts clients han anticipat les compres per aconseguir la tradicional peça vermella, però, aquests darrers dies, encara estem tenint moltes persones que no han vingut a comprar-les fins a l’últim moment». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT