PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els actors de l’oci nocturn veuen amb incertesa poder obrir al Nadal

El sector lamentaria perdre tot el desembre, ja que és una bona època de facturació per a ells

Per Lídia López

Gent ballant en una discoteca de Barcelona.
Gent ballant en una discoteca de Barcelona. | El Periódico de Catalunya / Manu Mitru

Els representants de l’oci nocturn tenen moltes incerteses al voltant de la seva reobertura. Després de la publicació del Decret 406/2021 del 7 de desembre, on s’establia una vigència del tancament fins al dia 22 i a les portes de les festes nadalenques, el sector està expectant per la pròxima reunió del Consell de Ministres, on sabran del cert si podran tornar o no. «Tinc l’esperança que sí que ens deixaran obrir perquè necessitem facturar», va exposar una de les propietàries de l’Eivissa Experience, Krystel Barilaro, que va apuntar que «no està gens clar» el que pot acabar decidint el Govern. En qualsevol cas, l’empresària estava convençuda que «si els indicadors i els contagis són elevats, ens mantindran tancats». I amb una posició més pessimista, el DJ i promotor d’esdeveniments John Holt va declarar que «a parer meu, i tenint en compte els casos actius de covid, no sento que hi hagi intenció d’obrir-nos», a la vegada que va valorar que «crec que l’estratègia ha estat tancar-nos per la Puríssima i Nadal per poder vendre Andorra com una destinació segura per esquiar».

I és que, tal com van posar en relleu els dos representants del sector, el desembre és una època forta per l’oci nocturn, i el fet de no poder treballar suposa un impacte afegit a la mancança de caixa que arrosseguen. «Jo tinc un excés d’estoc abismal que havíem previst pel desembre», va recordar Barilaro, entre el qual també s’hi trobaven un miler de tests TRA, mentre que Holt va incidir que «ens han fet una mala jugada, i més tenint en compte l’època que estem, que és de molta afluència aquí a Andorra». Al voltant d’això, el DJ també va argumentar que, de cara a una part dels turistes que visiten el país i si no poden treballar per Nadal «fa molt mal efecte no poder-los donar una oferta d’oci».

En qualsevol cas, la propietària de la discoteca va compartir que, en cas que l’Executiu anunciés la reobertura el dia 22, es veuria capacitada per tornar a engegar la maquinària «fent molta publicitat a les xarxes socials» i sabent que «la gent voldrà sortir».

Baixen els actius

En relació amb l’actualització sanitària, el Govern va informar ahir de la detecció de 256 casos nous les darreres 24 hores que eleven el total d’infectats al Principat a 20.549. No obstant això, tenint en compte que s’havien concedit 275 altes més –de 18.285–, els casos actius es van reduir en 64 persones, i sumaven 2.130. La dada més negativa va ser l’ingrés de cinc persones més a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, que comptava amb 37 pacients: 20 a planta –tres més– i 17 a l’UCI –dos més–, 16 dels quals sota ventilació mecànica. 

Al voltant de la població escolar, també havia crescut la incidència, amb 22 aules més afectades d’un total de 172: 120 en vigilància activa –80 de total i 40 de parcial–, i 52 més en passiva. I pel que fa a la campanya de vacunació, el Govern va informar que durant la jornada del dimecres es van administrar 2.091 dosis, elevant el total de vaccins inoculats als 122.899: 57.108 primeres dosis, 54.850 segones, i 10.941 terceres. Finalment, el nombre de defuncions va restar en 134.

PUBLICITAT
PUBLICITAT