La UE Sant Julià cau en la tanda de penals i queda eliminada de la Conference League

Tot i lluitar fins el final, la loteria dels 11 metres acaba amb les esperançes lauredianes

Per David Sansaloni

L’equip celebra el gol davant el Gzira United FC.
L’equip celebra el gol davant el Gzira United FC. | UE SANT JULIÀ

La UE Sant Julià no va poder seguir el camí de l’FC Santa Coloma cap a la segona fase classificatòria de la Conference League en perdre en la tanda de penals després d’empatar 1-1 amb el Gzira United maltès.

El partit va començar amb intensitat per part dels dos equips, però els locals van semblar més còmodes amb la pilota, fet que no va frenar els atacs lauredians, amb un Bacari liderant les ofensives, com ja ve sent habitual. La insistència dels de Fernando Ochoaizpur va tenir recompensa quan al minut 21 de partit Gomis va rematar una pilota penjada de Checa a la sortida d’un córner. El 0-1 es va establir al marcador, però el ritme a la gespa no va canviar.

Les targetes grogues, que es van anar succeint per ambdues parts deixava constància de la lluita que s’estava presenciant al Centenary Stadium de Ta’Qali, a Malta. L’àrbitre va afegir fins a quatre minuts extra en la primera part a causa de les vegades que es va haver de parar el joc, fos per faltes o per les pauses per a hidratar-se que va concedir el col·legiat Vitalijs Spasjonnikovs. Amb l’avantatge per a la UE Sant Julià es va arribar al descans, però quan passava poc més del minut 50, una falta treta per Muscat la va aprofitar Gabriel Bohrer per posar l’empat en el lluminós.

Tot i els intents dels andorrans, el resultat en acabar els 90 minuts de la trobada va seguir sent d’empat, i el partit se’n va anar a la pròrroga, ja que aquest any és el primer que no compta amb el valor doble dels gols fora de casa. El temps extra no va ser suficient per declarar un guanyador, i tot es va decidir des dels 11 metres, on el Gzira no en va fallar cap i el Sant Julià un.