PUBLICITAT

El centre comercial que substituirà el Punt de Trobada obrirà a l’estiu

El projecte generarà més de 500 llocs de treball i la primera planta acollirà un Carrefour i un McDonald’s

Per Helder Alves

Imatge de l'interior del nou centre comercial.
Imatge de l'interior del nou centre comercial. | Helder Alves

El nou centre comercial que reemplaçarà el Punt de Trobada s’obrirà per fases i de cara a l’estiu s’espera que ho faci la primera planta, que comptarà amb un Carrefour i un McDonald’s. A mesura que els treballs de reforma avancin, les altres plantes aniran obrint-se als clients, tal com van explicar fonts del Grup Pyrénés, que també van afirmar que «de Tolosa a Barcelona és el centre comercial més important que s’està construint en aquest radi de 300 quilòmetres i amb el context de pandèmia que estem vivint, possiblement passaran anys fins que es pugui construir un centre semblant».

Les altres plantes dels grans magatzems encara són un misteri tant per la seva morfologia com pels negocis que hi seran, però s’ha confirmat que hi haurà operadors nacionals i internacionals. Presumiblement en els nivells superiors s’espera que s’ubiquin botigues, una zona de restauració o fins i tot perruqueries. 

En quant al nou director general de l’establiment, del qual ja es coneix que pertanyia a una multinacional amb seu social a França, fonts de Pyrénées van declarar que serà presentat en les pròximes setmanes «per explicar coses concretes», però també van afirmar que «hi ha un equip que està treballant en l’àmbit de la direcció, però encara s’està acabant de tancar el projecte».
Des del grup Pyrénées van confirmar que el projecte generarà més de 500 llocs de treball, i que de moment han contactat amb prop de 300 extreballadors del Punt de Trobada, encara que també van reconèixer que no tots els exempleats van mostrar interès en el nou establiment. En aquest sentit van explicar que «hem identificat que hi ha hagut treballadors que estaven prop de l’edat de jubilació i amb la quitança que van percebre, van decidir deixar de treballar. Altres van tornar cap a les seves poblacions d’origen com Portugal o Galícia. I, és clar, i hi va haver gent que va trobar feina a altres llocs de treball». El procés d’incorporació de nous empleats està obert a tothom, i van deixar clar que «no és una obligació ser extreballador del Punt de Trobada per treballar el nou projecte, però sí que els hi estem donant prioritat per incorporar-se».

Si bé continua operatiu un punt de recollida de currículums a les oficines centrals de Pyrénées i a l’oficina d’orientació professional que es va obrir a Sant Julià de Lòria, l’empresa va sumar un nou punt d’atenció a la Seu d’Urgell, al Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (Cetap), que ha atès a extreballadors fronterers de l’antic Punt de Trobada que, en nombrosos casos a causa de les restriccions de mobilitat decretades per la pandèmia, encara no han pogut lliurar el seu currículum o ser entrevistats. Aquesta oficina porta oberta des del passat dilluns 15 de febrer, i es mantindrà operativa fins demà, que serà l’últim dia en què es realitzin entrevistes a possibles candidats.

S’espera que el nou centre comercial obri les portes a principis d’estiu, tot i que la data d’inauguració es pot veure afectada pel ritme de treball de la reforma; especialment dependrà de la resolució de l’estudi que estan fent els enginyers a càrrec de l’obra sobre l’estat de la fonamentació i de l’estructura de l’edifici, tot i que els treballs d’adequació de les zones internes de centre comercial es duran a terme en paral·lel a l’estudi. En aquest moment s’està fent l’enderroc de la primera i segona planta i s’espera que aquesta fase de l’obra duri com a molt un més. Segons els enginyers l’estat de l’edifici sembla ser «bo», però «es va construir fa 30 anys», per la qual cosa són previnguts sobre les resolucions que poden mostrar els seus estudis. Per altra banda, la remodelació del nou supermercat també tindrà en compte l’eficiència energètica, per ser més sostenible. Així, s’instal·laran unes plaques fotovoltaiques en la cobertura de dalt de tot de l’edifici. A més en l’àmbit de la climatització es vol fer molt èmfasi en la recuperació d’energia. I es va descartar que la pandèmia arribés a afectar la data de reobertura, tal com van afirmar fonts del Grup Pyrénées. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT