PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El 60% de carrers d’Andorra la Vella s’il·luminen amb leds

La pròxima intervenció serà als carrers Terra Vella, Esteve Dolsa i la plaça Guillemó.

Per El Periòdic

Un fanal de l’avinguda Príncep Benlloch que funciona amb led.
Un fanal de l’avinguda Príncep Benlloch que funciona amb led. | ANA / M.F.

El Comú d’Andorra la Vella va iniciar fa uns anys la substitució de l’enllumenat públic de bombeta tradicional pel sistema led. Actualment, el 60% de carrers de la parròquia ja estan il·luminats amb fanals que fan servir aquesta tecnologia, amb la qual es busca tenir un menor impacte mediambiental al mateix temps que s’estalvia energia i costos.

Precisament aquesta mateixa setmana ha sortit publicat un edicte al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) amb l’adjudicació de diferents treballs per a la substitució d’una altra part de l’enllumenat tradicional per aquests llums led. L’import del concurs ascendeix a 73.000 euros, una quantitat que servirà per canviar les bombetes ubicades als carrers Terra Vella, Esteve Dolsa i la plaça Guillemó, ja que l’actual estructura dels fanals es manté. Les empreses guanyadores del concurs i, per tant, adjudicatàries dels treballs, han estat Novelec i Cairó. Ara disposaran d’un termini d’entre quatre i cinc setmanes per fer la substitució.

Tal com s’ha esmentat, en l’actualitat ja es cobreix el 60% de l’enllumenat de la parròquia amb aquest sistema més sostenible. Concretament, a les zones de la capital on s’han fet actuacions importants per renovar l’enllumenat són les avingudes Meritxell, Príncep Benlloch i Salou; el passeig del riu; la zona de Prada Ramon; l’avinguda Doctor Mitjavila i el carrer Prat de la Creu, informa l’ANA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT