PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els Bombers realitzen 19 rescats de muntanya després de la crisi

Dos efectius del cos faran guàrdia 12 hores al medi durant l’estiu

Per Judith Sáez

Rescat d’una dona gran perduda al Coll de la Gallina el 2017.
Rescat d’una dona gran perduda al Coll de la Gallina el 2017. | El Periòdic.

A mitjan maig, després de dos mesos de confinament, el cap de Govern, Xavier Espot, anunciava que la població tornava a estar autoritzada a anar a la muntanya per realitzar activitat física de baix risc amb l’objectiu de no col·lapsar el SASS. Des del Cos de Bombers informen, però, que del 15 de maig al 3 de juliol van realitzar un total de 19 actuacions, dues menys respecte al mateix període de l’any anterior 2019 en el qual es van fer 21 rescats de muntanya.

El director adjunt del Cos de Bombers, Jordi Farré, fa dues lectures d’aquesta estabilitat pel que respecta al nombre de persones socorregudes. Per una banda, ho atribueix a què en el moment de l’aixecament de la mobilitat de les persones molta gent va anar a la muntanya per primera vegada fent excursions de fàcil accés sense dificultat tècnica i, per altra, que malgrat no comptar amb turistes a causa del tancament de fronteres, l’afluència d’esportistes ha estat coberta per molts nacionals i residents.

I és que, des del Cos de Bombers reiteren que els motius dels rescats solen ser el desconeixement del medi, no anar equipat correctament i no consultar la previsió meteorològica de la jornada. Unes qüestions que Farré insisteix a tenir en compte així com, conèixer les teves limitacions físiques.

Campanya d’estiu

El cos d’emergències afronta els pròxims mesos com ha fet en anys anteriors. Farré apunta que estan «enfocant la campanya d’aquest estiu com qualsevol altra» destinant dos efectius a fer exclusivament guàrdies operatives del grup de muntanya 12 hores. «Estan tot el dia presents al medi i, així, des del minut ú que passa alguna cosa, actuen», deia el director adjunt, tot comparant els recursos amb els de la resta de l’any. En concret, va especificar que durant el període de baixa afluència, «els efectius de muntanya fan guàrdia de bomber i en el moment que hi ha un rescat, surten».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT