PUBLICITAT

Encamp

L’Andorra abraça la seva identitat de joc per capgirar la dinàmica

Els del Principat volen trencar la mala ratxa contra l’Atlètic Llevant per apropar-se a la zona de play-off

Per Albert Ortega

Nico Ratti atrapa una pilota a la Ciutat Esportiva de l’Atlètic Llevant durant la segona part de l’enfrontament, al partit d’anada a Bunyol.
Nico Ratti atrapa una pilota a la Ciutat Esportiva de l’Atlètic Llevant durant la segona part de l’enfrontament, al partit d’anada a Bunyol. | @FCAndorra

A 13 jornades pel final i a set punts de la zona de playoff, el temps juga contra un FC Andorra que passa pel seu pitjor moment de joc i resultats des que va iniciar la lliga. Això sí, si bé a tothom cada vegada li costa més sumar punts per les necessitats dels equips, l’FC Andorra encara té temps de sobra per tornar a reenganxar-se a la zona alta de la lliga i capgirar la dinàmica negativa en la qual es troba immers actualment.

D’aquesta manera, el conjunt de Gabri García rebrà demà a Prada de Moles a l’Atlètic Llevant (12.00 hores), un rival difícil que, a més de ser el perseguidor immediat dels del Principat, desè amb 32 punts, ve enlairat després de recuperar les bones sensacions el 2020. En aquest sentit, els blaugranes només han perdut dos partits des de principi d’any, precisament contra el CE Sabadell i el FC Barça B, primer i quart classificat a la taula respectivament, el que il·lustra la bona ratxa que travessa el filial dirigit per l’exfutbolista i actual tècnic llevantinista, Luis García Tevenet. Això sí, si observem les dades dels visitants a domicili, ens trobem que el conjunt granota és el setè pitjor equip de la lliga a fora de casa. Una dada propicia que hauria d’apropar a l’Andorra a l’anhelat triomf davant de la seva gent.

Partit d'urgències

Pel que fa al tècnic tricolor, Gabri García, va aprofitar la prèvia per assegurar que «és un partit d’urgències en un moment difícil. Podem ficar-li molts noms perquè pot suposar trencar amb aquests sis partits sense victòries i amb dues derrotes». Seguidament, l’entrenador de l’FC Andorra va indicar que «considero que és un partit important per canviar la situació i que l’equip torni a creure-s’ho».

En aquesta línia, Gabri va revelar que «sembla que estem en un punt que no ens ho creiem del tot. Tot i que es va veure un bon partit el dia del Vilareal B, no va servir». Per tant, el tècnic tricolor va subratllar que «ens falta creure de veritat que podem sortir d’aquest clot que estem passant i el millor seria guanyar el partit».

Fidels a la identitat

D’altra banda, Gabri va posar èmfasi en el fet que no variarà la manera de jugar independentment del resultat, ja que, com va respondre «quan ens vam portar per venir aquí, ja sabien la nostra manera de jugar, així que evidentment ara no l’abandonarem. Continuarem creient en el que ens va donar els 37 punts que portem fins ara».

Pèrdua de contundència

Pel que fa a les causes d’aquesta mala ratxa, Gabri va indicar que «l’equip és menys eficaç de cara a porteria. Ara hem recuperat a l’Ernest i també Moha i Musa ens donen moltes possibilitats en atac, estem intentant recuperar a aquests jugadors que ens han donat tant».

L’anàlisi del rival

Sobre el rival de demà, Gabri va respondre que «tots els filials són molts semblants a aquest grup pel que fa a la manera de jugar. Tots compten amb futbolistes joves, dinàmics, atrevits i capaços de dur a terme pressions altes durant molts minuts de joc». A més, sobre el duel de la primera volta, el tècnic va expressar que «ens van empatar al minut 88, però la realitat és que en la segona part ens van dominar i crear ocasions de gol».

Per la seva part, l’entrenador granota va reconèixer que «l’Andorra tracta de fer mal des del joc elaborat. Nosaltres volem fer un partit intens, complicar-los la sortida de pilota amb el nostre model i tenir el màxim temps possible la pilota per controlar el partit». L’Andorra té les baixes de Carlos Martínez i Adrià Vilanova. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT