PUBLICITAT

Andorra la Vella

Nou ‘artesà del dret’ al TC

El francès Jean-Yves Caullet jura el càrrec de magistrat tot destacant que està determinat a servir amb imparcialitat i independència el Principat

Per Lara Ribas

Rousseau posa la vestimenta de magistrat a Caullet després de jurar el seu nou càrrec, ahir.
Rousseau posa la vestimenta de magistrat a Caullet després de jurar el seu nou càrrec, ahir. | Consell General / Eduard Comellas

Tot i haver passat dues dècades pel mig, el francès Jean-Yves Caullet ahir es tornava a entregar al Principat en jurar el càrrec de magistrat del Tribunal Constitucional en substitució de Laurence Burgorgue-Larsen, que va acabar el seu mandat al desembre. Ho feia per escriure un altre capítol de la història andorrana després que als anys noranta participés en les negociacions tripartides per a la redacció de la Constitució d’Andorra aprovada al 1993. 

Casadevall avala el seu nomenament tot destacant que «coneix molt bé Andorra i, per tant, farà molt bona feina»

Caullet va jurar el nou càrrec davant de la síndica general, Roser Suñé, a la sala dels Passos Perduts de la Casa de la Vall i en presència de diverses autoritats com el president del TC, Dominique Rousseau, el president del CSJ, Enric Casadevall, el cap de Govern, Xavier Espot, o el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell. En el seu discurs posterior, i també en les declaracions als mitjans de comunicació, va posar de relleu que Andorra compleix «el quadre de funcionament democràtic i la separació de poders» i va assegurar que vetllarà pel respecte a la Constitució i els drets fonamentals en convertir-se en «artesà del dret», segons va definir-ho ell mateix. 

Casadevall va recordar que el nou magistrat és un candidat del copríncep francès, Emmanuel Macron, i malgrat apuntar que és un conegut del president de la República Francesa i una persona de la seva confiança, va avalar aquesta decisió tot subratllant que havia estat «encertada» perquè «potser és la primera vegada que nomenem un membre del TC que casualment els ciutadans coneixem bé». A banda de participar en el procés constitucional, Caullet havia estat representant del copríncep francès al Principat, primer de François Miterrand i després de Jacques Chirac. «Coneix molt bé Andorra, per tant, estic convençut que farà molt bona feina», va remarcar Casadevall.  

De fet, la Constitució en què va treballar a principis dels 90 és la mateixa que des d’ahir defensa davant dels ciutadans andorrans. «Aleshores ja va entendre la idiosincràsia del Principat i ara torna per seguir col·laborant en aquest paí que continua construint-se», va ressaltar la síndica general.

PUBLICITAT
PUBLICITAT