PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Shopping Festival, atent a les eleccions espanyoles

Carlemany, Meritxell i el Pas celebren la festa de la moda

Per Victoria Gómez Pérez

Un moment del Shopping Festival, l’any passat.
Un moment del Shopping Festival, l’any passat. | MARICEL BLANCH

L’Andorra Shopping Festival va arrencar ahir una nova edició que durarà fins al pròxim 17 de novembre. Per primera vegada, l’esdeveniment no coincideix amb el Pont de Tots Sants, ja que des d’Andorra Turisme, el Ministeri de Turisme i la direcció de The Shopping Mile volien comprovar «què passava si ho celebràvem un cap de setmana qualsevol de novembre». Quan es va decidir el canvi de data, però, no se sabia que aquest diumenge Espanya celebraria eleccions a les Corts Generals, una fita que pot complicar l’afluència de turistes, segons la presidenta de The Shopping Mile, Sònia Yebra. Les esperances, doncs, estan posades en la setmana que ve, tot i que els comerciants són conscients que superar les vendes del cap de setmana passat serà difícil, ja que per a la majoria del sector turístic va suposar «el millor pont de l’any». 

A més de la data, enguany també s’ha canviat el format, que inclou diversos sortejos, com el de l’últim model d’Iphone o un cap de setmana per a quatre persones, amb l’objectiu d’incentivar el consum, ja que en funció dels tiquets de compra els clients tindran més o menys oportunitats de guanyar.  Amb tot, però, les botigues en general no oferiran grans descomptes: «En aquesta ocasió no es tracta de tenir grans ofertes, sinó d’animar a la gent a entrar a les botigues, veurem què tenim i animar-se a consumir per participar en les diferents proves», va detallar Yebra.

Tot i que la majoria de propostes es concentren a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, al Pas de la Casa també hi haurà animacions musicals i infantils. El president d’Iniciativa Publicitària, Jean-Jacques Carrié, va reconèixer que si bé «aquí estem més tranquil·lets» que a les valls centrals, l’arribada del Shopping Festival «anima una mica més el poble». 

A més, dilluns es commemora l’Armistice a França, de manera que durant els tres pròxims dies es preveu una gran afluència de visitants a la localitat encampadana. Malgrat això, Carrié no espera que l’ocupació hotelera pugi durant el cap de setmana, ja que «la majoria de visitants venen i marxen el mateix dia». L’arribada del fred i les primeres nevades de la temporada també haurien de contribuir a un bon cap de setmana al Pas de la Casa, «a l’espera de la Immaculada i les vacances de Nadal, la nostra època forta», va recordar Carrié.


Activitats per a tots els gustos

Des d’Andorra Turisme s’ha intentat arribar a tot tipus de públic i per això la planificació d’activitats és ben diversa. A més de l’Andorra a Taula, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany acullen l’Expo Art Minnie by Dinsey –amb diferents estàtues de Minnie Mouse al llarg de les avingudes Carlemany i Meritxell–, un tribut a Fito y Fitipaldis i actuacions musicals de Tirapajazz, la Glamour Band, Mireia Clua, Pop Corn 007 i Leyendas del Pop, que inclou concerts de Los Secretos, Ella Baila Sola i Amistades Peligrosas. Al Centre Històric també hi haurà diferents propostes i un foodtruck carregat de productes d’Andorra. 

Durant el dia de demà hi haurà animacions infantils a l’avinguda Carlemany i a l’Antiga Caserna de Bombers.

Pel que fa al Pas de la Casa, avui Les famílies gigacolor oferiran un seguits d’animacions musicals i també hi haurà un taller infantil de xapes i mandales. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT