PUBLICITAT

Andorra La Vella

La Fira tanca amb vendes de cotxes similars a les d’abans de la crisi

Codina calcula que unes 100.000 persones han gaudit de l’esdveniment durant el cap de setmana

Per Victoria Gómez Pérez

Diverses autoritats durant la inauguració de la 41a Edició de la Fira d’Andorra la Vella.
Diverses autoritats durant la inauguració de la 41a Edició de la Fira d’Andorra la Vella. | MARICEL BLANCH

La 41a edició de la Fira d’Andorra la Vella va tancar ahir amb un balanç de vendes en el sector de l’automòbil similar al d’abans de la crisi econòmica. Així ho va anunciar la consellera del comú de la capital de Promoció Turística i Comercial i Recursos Humans, Mònica Codina, que va destacar especialment l’èxit en la compravenda de vehicles: «Com cada any, el balanç és positiu, però enguany hi ha aspectes diferenciadors com en el sector de l’automoció, en què els resultats són semblants als de fa sis o set anys, quan la situació econòmica era força bona. Això vol dir que hi ha una recuperació». 

Pel que fa als productors, Codina va reiterar que «cada vegada n’hi ha més» i, malgrat l’ampliació de l’espai, «alguns s’han quedat sense existències i avui [ahir] ja no han tingut gènere per vendre». La consellera també va destacar la competència mútua entre comercials, perquè «els estands cada any són millors i integren el ciutadà». 

Tot i no tenir números exactes del nombre de visitants, Codina va calcular que «hi han passat unes 100.000 persones, com sempre».

 

Mostra de Meritxell

Respecte a l’exposició Memòries de la construcció de l’avinguda Meritxell, la consellera va assegurar que «ha agradat moltíssim» i, fins i tot, «s’han generat moments de cua». Degut a l’èxit, el comú té intenció de traslladar la mostra al pàrquing de motos de la Vinyeta durant els caps de setmana que se celebri l’Andorra Shopping Festival, del 8 al 17 de novembre. Així mateix, al mes de desembre i mentre duri el Poblet de Nadal també es podrà gaudir de l’exposició a l’aire lliure. «És un recorregut, a partir dels anys 30, de la seva construcció, que no només ha agradat a la gent gran –que és qui més ha participat en aquest projecte en el qual ens han donat molta informació que ha permès construir el relat de la mostra– sinó a la gent que no coneixia la història de l’avinguda», va afirmar Codina. 

Per seguir amb els bons resultats del cap de setmana, la màxima responsable de Turisme de la corporació també va anunciar que l’aplicació mòbil creada especialment per a l’ocasió «ha estat un èxit», tot i desitjar que l’any vinent «s’incorporin més coses i permeti interactuar més», ja que actualment «una fira sense una app, no és una fira».

 

Espai multifuncional

Tal com va reclamar el dia de la inauguració la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, Codina va insistir en la necessitat de tenir un espai multifuncional. «Les dimensions que tenim per a aquesta fira són les adequades, però és veritat que no només necessitem un espai per a la fira sinó per tota mena d’esdeveniments que permetin fer diferents coses cada cap de setmana», va manifestar. Així mateix, Codina es va mostrar convençuda que aquest espai faria incrementar el nombre de turistes al país en general i s’hi podrien celebrar activitats organitzades pel comú i el Govern indistintament.

L’envelat de la 41a edició de la Fira d’Andorra la Vella es començarà a desmuntar avui i, en un temps rècord, l’aparcament del Parc Central tornarà a estar disponible dijous.

PUBLICITAT
PUBLICITAT