Els Campionats d’Europa s’inicien avui a la Bretanya francesa. La contrarellotge obre la competició, amb la participació dels dos representants andorrans, Julio Pintado i Òscar Cabanas. La cursa estarà marcada per la meteorologia i per les ratxes de vent que es produeixen a la zona, que afectarà el desenvolupament dels ciclistes a la carretera.
Aquesta és la primera vegada que els corredors elit competeixen a l’esdeveniment, que compta amb la participació de 41 països. L’Europeu es va traslladar a Plumelec després de l’atemptat que va produir-se a Niça, on estava programat que s’hi disputés, perquè a la ciutat de la Costa Blava no es podia confirmar la seguretat després de l’incident. La crono té un recorregut de 45,5 quilòmetres, amb sortida a Josselin i arribada a Plumelec. Ahir els corredors es van poder exercitar al traçat i van conèixer les seves característiques. «És un circuit complicat, amb pujades i baixes constants. No té un metre pla», indica Pintado després de poder-s’hi entrenar. També destaca el temps, perquè a la zona «canvia a cada moment i podem viure al mateix dia sol, pluja, fred i calor». Especialment en compte tindran el vent, que provoca que «es faci més dur perquè va variant molt i et ve de diferents costats».
A aquest Europeu arriba «amb els deures fets. Em trobo bé després de venir de competir d’Holanda i Bèlgica. La preparació que porto és molt bona». Dels 39 participants no hi haurà altres corredors de petits països, que són els que en un inici havien de servir de referència als andorrans. Per tant, l’objectiu està en completar la cursa «a prop de l’hora. Seria una molt bona mitjana aconseguir-la, però tot dependrà de les sensacions que tens durant la carrera. El vent també serà un factor important per aconseguir un temps o un altre».
Qui surt amb el mateix repte és Cabanas. «Estar el més a prop de l’hora seria espectacular, però sé que serà complicat. Em trobo amb bones sensacions i amb ganes de realitzar un bon paper». La presència del vent «afectarà a tothom per igual. Si ve per darrera ajuda, però sinó és així, ho complica».