PUBLICITAT

Salut mental

Fomentar un club d'activitats comunitàries, nova iniciativa de La Creu Roja

El projecte es té previst activar, a falta de concreció exacta, abans del 2025.

Per Agències

L'entrada de La Creu Roja Andorrana.
L'entrada de La Creu Roja Andorrana. | ANA / R. S.

La Creu Roja Andorrana espera tenir enllestit el club d'activitats comunitàries a finals d'aquest any. Així ho preveu l'organisme, el qual se suma al llistat de tasques que desenvolupa per treballar la salut mental. En aquest sentit, el president de l'entitat, Jordi Fernàndez, detalla que ara mateix no hi ha una data concreta marcada, però espera que entre els ministeris de Salut, Afers Socials i Joventut es pugui activar abans del 2025.

D'aquesta forma, l'enfocament que li vol donar l'organització humanitària és més de caràcter social que terapèutic. Aniria destinat, principalment, per a persones d'una edat compresa entre els set i els 27 anys per tractar temes socials com són "les addiccions, salut mental, famílies desorganitzades i altres patologies", ha aclarit Fernàndez. L'objectiu d'aquest club d'activitats comunitàries, per tant, és el de complementar els recursos terapèutics i sanitaris del país, atès que "Andorra és molt petit i no té sentit que ens trepitgem", ha expressat el dirigent. 

D'un altre costat, el projecte també ve marcat per "donar suport a les famílies, no només als usuaris, perquè a vegades tens un nen o una nena i com a pare o mare no saps com actuar perquè no t'ho han ensenyat i aquesta ajuda als familiars és molt important", ha comentat Fernàndez, que agrega: "Pensem que potser és on hi havia menys acompanyament". En el centre es desenvoluparien sessions grupals perquè "amb certes patologies funciona molt bé i després ha d'haver-hi un seguiment individual; tindríem educadors, treballadors i integradors socials per fer aquest acompanyament", ha matisat Fernàndez.

Per acabar, el responsable de Creu Roja també ha precisat que les colònies que organitzen estan tenint una bona acceptació. Fa tres anys que es va posar en marxa el projecte i l'any passat un total de 76 infants s'hi van inscriure. "Veiem que cada vegada això està agafant cos i s'està consolidant, pel qual ho continuarem", ha conclòs el director.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT