PUBLICITAT

Habitatge

La Coordinadora per l'Habitatge considera que la llei Òmnibus "no aporta solucions immediates"

Des de la plataforma informen que han rebut més de 40 queixes de situacions d’abusos com la 'trampa del fill'

Per Arnau Ojeda Garcia

Imatge d’una manifestació per l’habitatge.
Imatge d’una manifestació per l’habitatge. | El Periòdic

La Coordinadora per l'Habitatge ha explicat en declaracions a EL PERIÒDIC, que encara estan llegint-la i analitzant la llei Òmnibus, ja que volen tenir-la ben revisada. Tot i que el que han consultat fins al moment “ens sembla, com tot el que fa Govern, anar fent passar el temps, però realment solucions immediates no n'hi ha”, ha afirmat Joan Ramon Crespo, portaveu de la plataforma, detallant que “tot el que fan és a mitjà o llarg termini. No hi ha res que ara mateix ajudi a la gent que no arriba a final de mes per haver de pagar un lloguer desorbitat, en aquest sentit no hi ha res de nou". Des de la coordinadora consideren que la primera solució l'ha de fer Govern i passa per “un control davant aquestes anomalies”. 

Més de 40 queixes i una enquesta en camí 

D'altra banda, Crespo ha informat que han rebut més de 40 queixes en els darrers dos mesos referents a la 'trampa del fill', la qual consisteix en el fet que el propietari al·lega falsament que necessita l’immoble per un familiar directe i d’aquesta manera recupera pisos que estaven llogats. A més, les demandes també informaven d’altres conflictes com per exemple “abusos que se'n deriven d'un pis que es posa a la venda a tercers i després ve el conflicte amb el llogater perquè resulta que el nou inquilí en vol fer un ús propi”.

Així doncs, Crespo ha aclarit que encara estan entrant les queixes i no les tenen separades per fer una diferenciació clara. De fet, fins al setembre no es tancaran, deixant encara l’agost per rebre les queixes a través dels diferents canals i d’una enquesta que es publicarà aviat a les xarxes socials on els residents podran dir la seva de forma anònima o pública. Una vegada recollida tota la informació emetran una valoració més concreta en una assemblea programada pel mes que ve. 

Les solucions de Govern

En referència a solucions que està aportant Govern per a l'habitatge de preu assequible, des de l'executiu recorden que actualment la bossa del parc públic compta amb uns 400 pisos, entre els que s’estan construint i els que s’estan rehabilitant. Una xifra que anirà creixent gràcies als habitatges que hi incorporarà el nou edifici, una quantitat que s’haurà de definir en el projecte, i a altres iniciatives que estan en marxa mitjançant la concertació publicoprivada per construir edificis a les parròquies d’Andorra la Vella, d’Ordino i de la Massana.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT