PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Protecció Civil rep més material per a emergències sísmiques

El Grup Heracles cedirà 50 lots amb equipament tècnic com ara cascs de seguretat, llanternes, martells, entre d'altres

Per El Periòdic

Els bombers treballant en un simulacre amb la col·laboració de Protecció Civil.
Els bombers treballant en un simulacre amb la col·laboració de Protecció Civil. | SFGA

El departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències ha signat ahir un conveni de col·laboració amb el Grup Heracles, a través del qual la companyia cedeix al Govern material específic per equipar els tècnics acreditats a l’hora d’avaluar edificis afectats per un sisme o altres fenòmens naturals extrems.

En concret, el material –que ja ha estat posat a disposició de Protecció Civil– consta de 50 lots amb equipament tècnic, com ara cascs de seguretat, llanternes, marcadors permanents, mascaretes FFP1, martells, metres, guants de treball, ulleres de protecció i cinta de senyalització. Un seguit d’elements que permeten desenvolupar amb garanties les tasques associades a l’acció dels tècnics acreditats en l’avaluació d’estructures.

En aquest sentit, es destaca que l’acord complementa el conveni que Protecció Civil va tancar el novembre del 2022 amb els col·legis oficials d’enginyers, arquitectes i arquitectes tècnics, que preveu la creació d’un grup de tècnics formats per col·laborar en les situacions d’emergència que requerissin una avaluació dels danys de les estructures dels edificis afectats per determinar la seva habitabilitat.

A més, el text signat amb el Grup Heracles també recull la possibilitat d’establir col·laboracions en una situació d’emergència catastròfica declarada pel Govern que requerís una mobilització excepcional d’efectius i en la qual la companyia pogués posar a disposició de Protecció Civil personal tècnic per donar suport a l’acció dels tècnics acreditats en avaluacions d’estructures.

La signatura del conveni va comptar amb el secretari d’Estat de Justícia i Interior, Joan León, el director del departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències, Cristian Pons, i el conseller delegat del Grup Heracles, Miquel Àngel Armengol.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT