Search
Close this search box.

Sense final a Sunny Valley per un toc

L’italià Visintin impacta amb Lluís Marín a les semifinals de la Copa del Món de surf de neu en plena lluita per acabar entre els sis primers

Lluís Marín estava en condicions de repetir ahir a l’estació russa de Sunny Valley les gestes de Valmalenco al 2012 i Feldberg el mes passat, on va pujar al podi. El corredor andorrà arribava a la tercera cita de la Copa del Món ja totalment recuperat de la lesió a l’espatlla de principis de desembre a Montafon, amb el còctel ideal de preparació física i mental. 
 
Ho havia alertat abans de l’inici de la temporada amb frases tipus: «L’experiència és un grau i físicament estic millor que mai» o «em veig capacitat per repetir el podi d’Itàlia o, perquè no, guanyar alguna prova». Feldberg va demostrar que això no eren només paraules, tot i que encara tenia molèsties a l’espatlla. I ahir estava tenint una actuació impecable, superant ronda rere ronda amb pas ferm, fins que a les semifinals, l’italià Omar Visintin va topar amb Marín i el va deixar sense poder escriure més lletres daurades de la seva carrera esportiva. L’andorrà es va haver de conformar amb la petita final, a la qual va ser quart, per finalitzar la prova en la desena posició.
 
Dissabte, sense gaires dificultats, el representant tricolor va aconseguir el desè millor temps a la ronda classificatòria i va poder ser el cap de sèrie del setè i penúltim grup dels vuitens de final amb què s’iniciava la jornada d’ahir. A totes les rondes, cada grup comptava amb sis corredors dels quals passaven a la següent els tres primers; Marín no va fallar i va creuar la línia de meta abans que ningú.
 
Als quarts de final va continuar intractable. «No he sortit en cap moment primer de la línia recta i m’havia d’espavilar per intentar avançar», va explicar l’andorrà sobre les seves sortides. A la segona ronda hi havia com a adversaris Visintin, el que el faria fora a les semifinals, i Pierre Vaultier, amic seu, guanyador de la prova i ara líder de la classificació general de boardercross. «L’italià ha intentat fer-me fora de la pista i he hagut d’avisar-lo. Però he pogut guanyar la sèrie, em notava molt segur, amb bones sensacions», va assenyalar Marín.
 
A les semis, de nou va coincidir amb Vaultier, Visintin i també els alemanys Martin Noerl i Konstantin Schad i l’australià Jarryd Hughes. Va ser llavors quan l’italià va creuar-se en el seu camí, va tornar a impactar amb ell i tots dos es van quedar despenjats de la resta. Marín va intentar recuperar el terreny perdut sense èxit i Visintin va acabar sent desqualificat. «És una llàstima perquè una final estava en les meves possibilitats i em notava amb seguretat. Crec que he estat fent unes bones passades, però així és el boardercross», va lamentar-se l’andorrà.
 
Com no, novament es van trobar  en la petita final Marín, Visintin, Noerl, l’austríac Alex Pullin, el rus Daniil Dilman i l’austríac Julian Lueftner. El corredor de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va tornar a fer una sortida discreta, en la línia de tota la jornada i en el segon peralt va voler enganxar una línia per agafar més velocitat. Des de llavors, ell mateix recorda com va anar la resta de la carrera: «M’he anat a la xarxa i això m’ha fet perdre velocitat. Després volia avançar l’austríac per l’exterior i he esmorteït  massa dos dubbies; va ser una errada meva, de càlcul, perquè m’he trobat en una situació que no esperava. Tampoc no tenia una resposta automatitzada dintre del meu cap i hauria d’haver doblat, en comptes d’esmorteir. Per això m’he anat massa baix en la recepció i he desequilibrat».
 
Així que l’andorrà es va haver de conformar amb la quarta posició, això sí, per davant de Visintin i Lueftner, encara que va lamentar no haver pogut guanyar la petita final: «Hagués estat molt bé, però arribar a semifinals és un resultat molt bo i espero seguir en aquesta dinàmica».
260 va sumar un Marín que ha baixat de la cinquena a la setena posició de la classificació general. No ha estat, però, una jornada dolenta, ja que d’altres com el segon de la general, el rus Olyunin, va acabar el 21è i els austríac Haemmerle i Schairer també es va quedar als quarts.
 
Tal i com està tot, l’objectiu de la FAE d’acabar al top-10, en les condicions que està Marín, sembla que la té pràcticament assegurada. Això ja suposaria el millor resultat de la seva carrera [de moment és el 12è de la campanya passada], però sembla que ara mateix ell té unes aspiracions més ambicioses. «Soc setè però pot passar de tot. Espero pujar al podi a les quatre curses que queden. Seria ideal per mantenir la cinquena posició que tenia».La pròxima estació, Corea del Sud, el 19 de març.
Comparteix
Publicitat
Notícies relacionades
Comparteix
ACB

Bàsquet Girona

85

MoraBanc Andorra

98

MoraBanc Andorra

89

Unicaja de Màlaga

106

MoraBanc Andorra

71

UCAM Múrcia

83

Primera RFEF

Gimnástica Segoviana

3

FC Andorra

2

FC Andorra

1

Unionistas

1

Nàstic

1

FC Andorra

1

Lliga Multisegur

Ranger's FC

0

FC Pas de la Casa

1

Atlètic Club Escaldes

6

Penya Encarnada

1

UE Santa Coloma

4

Nóbrega Constructora CF Esperança

0

Inter Club Escaldes

3

FC Ordino

0

The Boss FS la Massana

0

FC Santa Coloma

4

Notícies relacionades
Publicitat
Entrevistes esportives
Corredor octogenari
Taekwondista
Nedador
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu