Es va definint el projecte de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) per millorar el futsal nacional. Després de setmanes amb reunions, i valorant pros i contres, finalment l’ens es decideix per comptar amb un equip propi, l’Enfaf, i no adquirir el primer equip del CE Sant Julià. Amb dos conjunts amb un nivell competitiu adquirit es valora tenir un cartell més elevat de jugadors de garantia que siguin seleccionables per al combinat nacional.
Les trobades mantingudes entre la federació, el Sant Julià i el comú lauredià des de que es va començar a tirar endavant el projecte acaben finalment amb la decisió que es formalitzin dos equips, i no que la FAF absorbeixi el de Tercera Divisió dirigit per Jorge Dias. «Totes les parts hem tingut sempre una bona relació en les converses establertes, perquè si una cosa tenim molt clar és que tot el que fem és pel bé del futsal nacional», destaca Pere Babot, responsable de les lligues de futbol sala de la FAF. Dins del mateix ens les visions han estat contraposades, i la comissió de futbol sala va decidir només per un vot de diferència que anessin per separat. Aquesta és una decisió que la mateixa junta ha aprovat. Sobre la taula es van posar diferents opcions per anar de forma unida i separada, i en totes «hi havia pros i contres».
Relació fluida / Realitzar el camí per separat no vol dir fer-ho d’esquena un amb l’altre. «De cara a la selecció ens interessa més tenir dos equips. Ens permet tenir més per escollir», indica Babot, valorant positivament poder comptar amb més jugadors, tant els sub-21 amb que es conformarà l’Enfaf, com de major edat que pot haver-hi al primer equip de l’entitat laurediana. A més, la relació que es planteja serà estreta. «Si hi ha algun jugador del nostre equip que li interessa al Sant Julià, no tindrem cap problema en cedir-lo. Som conscients que a Tercera Divisió el nivell de competitivitat és més elevat», subratlla, però per a què es faci efectiu s’han de complir dues condicions, «que el jugador vulgui anar al Sant Julià i com que nosaltres tenim més càrrega de treball, els dies que no entreni amb ells que ho faci amb l’Enfaf. És la manera de no tallar-li la progressió».
L’equip de l’ens estarà entrenat per Moisés Gonçalves, amb el seleccionador Xavi de la Rosa dirigint el projecte. Encara està per definir la categoria on jugaran, i estan pendents de la resposta de la Federació Catalana de Futbol. La idea és que pugui estar un parell de categories per sota d’on es troba el Sant Julià. Però fora del que és la classificació en si, el que es tindrà en compte des d’un bon començament és la formació dels jugadors, tots amb passaport andorrà, que s’entrenaran quatre cops per setmana. «La base d’aquest equip està únicament dirigida a millorar la selecció. Els resultats són secundaris. Els sacrificarem en favor de l’evolució dels jugadors», remarca Babot.
Més poder físic / Un dels aspectes en el que incidiran serà en la preparació física dels components de la plantilla. Per aquest motiu es realitzen la quantitat programada de sessions d’entrenaments setmanals. Els jugadors que no estiguin disposats a assumir-los no podran formar part de l’Enfaf. «El major problema és que es treballa poc respecte a les altres seleccions amb les que ens enfrontem», i es vol igualar en condicions respecte als rivals, tant físicament, com a nivell tècnic i tàctic. «S’han de millorar les tres parts, però en el físic és on sobretot ens sobrepassen. En l’aspecte tàctic som millors, perquè no hi ha cap equip que ens sorprengui amb l’estratègia».
El programa d’entrenaments serà estricte, amb la planificació que en la segona volta del campionat es comencin a veure els resultats en els implicats. «Som conscients que els tres primers mesos els jugadors estaran força cansats i potser es troben lents, perquè la càrrega física serà intensa. Però amb l’entrada de l’any nou segur que estaran molt millor. S’ha de notar tot el treball fet». El projecte té la clara convicció de «tenir un relleu sobretot numèric» i de qualitat un cop la selecció s’està rejovenint, després de la marxa de jugadors que han marcat una època al combinat nacional la darrera dècada.
La selecció decideix a la segona part per sumar una altra victòria davant Malta
Andorra completa els dos amistosos amb Malta amb triomf. El segon matx va costar més i va acabar vencent per 4-2. En el primer partit els maltesos no van ser capaços de veure porteria, però en aquesta segona ocasió es van posar per davant. Inauguraven el marcador al contraatac. Neira llançava una falta amb un xut potent que el porter bloquejava. Va passar l’esfèrica ràpidament a Makijic, que veia la internada de Cassar. El mateix Neira no arribava al tall i el jugador maltès superava la sortida del porter. La pressió local va sorgir efecte en l’empat. Inguanez s’equivocava en la passada defensiva i Vidal la interceptava per marcar. La segona part va ser més moguda. Els locals locals van anar per feina. Edgar capgirava el marcador a la sortida d’una falta i Jona materialitzava un contraatac fent passar la pilota sobre el porter. Des de propi camp i a porteria buida Vidal feia el quart. Els maltesos reduïen distàncies mitjançant Nismayer.